Haberler

Yurtta Döviz ve Altın Seferberliği Devam Ediyor

Yurtta döviz ve altın seferberliği devam ediyorYURT - TOPLU - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz ve altın çağrısının ardından yurdun dört bir yanından adeta seferberlik ilan edilmiş durumda.

Yurtta döviz ve altın seferberliği devam ediyor

YURT - TOPLU - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz ve altın çağrısının ardından yurdun dört bir yanından adeta seferberlik ilan edilmiş durumda. Vatandaşlar yastık altındaki döviz ve altınlarını Türk Lirası'na çevirirken, ABD'ye de tepki gösteriyor.

Vatandaşlar dövizlerini bozmak için döviz bürolarına akın ett

TOKAT - Tokatlılar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla elinde bulunan döviz ve altınları bozdurarak milli paralarına sahip çıkıyor.

Son dönemde yaşanan dolar kurundaki hızlı artışın önüne geçilmesi yönünde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrıya Tokatlılardan destek geldi. Döviz bürolarına işlem yapmak için gelen vatandaşların yüzde 90'ı elinde bulunan dolarları ve altınları Türk Lirasına çeviriyor. Türk Ekonomisinin mevcut durumu tolere edebilecek güçte olduğunu söyleyen Döviz Bürosu Müdürü Mürsel Pezik: "Geri dönüş, bizim alışımız çok daha yoğun. Günlük hizmet verdiğimiz müşterinin yüzde 10'u bizden alım talebi yaparken, yüzde 90'ının satış talebi var. Bugün itibariyle fiyatlara baktığımız zaman dün ve cuma gününe göre fiyatların biraz geri geldiğini, nispeten oturmaya başladığını düşünüyoruz. Bizim düşüncemiz; ülkemizin ekonomisi güçlüdür. Bu tür saldırıları 80'li 90'lı yılların başında olduğu gibi altında kalacak bir ekonomimiz yoktur. Bunları tolere edecek bir yapıya sahibiz. Paniğin yanlış olduğunu düşünüyoruz. İnsanlarımız sakin olursalar, fiyatların ekonomiyi ve ülkeyi yöneten yöneticilerimizin söylediği gibi normal seviyelere oturacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Devlet büyüklerinin çağrısı üzerine elinde bulunan doları bozdurduğunu söyleyen Mustafa Erdi Atılgan isimli vatandaş ise böyle çağrılara vatandaşlar olarak uyulması gerektiğini dile getirerek; "Şuan zor bir süreçten geçtiğimizin farkındayız. Hayırlara vesile olur inşallah" ifadelerinde bulundu.

İş adamından "dolar" kampanyasına destek...Dolarını bozdurana hediye çeki veriyor

MALATYA -Malatya'da iş adamı Levent Enginol, dolar manipülasyonuna tepki göstermek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dolar bozdurun' çağrısına destek olmak için bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 100 dolar bozdurana 100 liralık hediye çeki veriliyor.

İş adamı Levent Enginol 'Ülkeni bozdurma dolarını bozdur' sloganı çerçevesinde 100 dolar bozdurana 100 TL'lik hediye çeki vereceklerini söyledi.

Enginol, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla, Malatya Pratik Şirketi olarak kampanya düzenlemek istedik. 15 Temmuzda darbe girişimi olmuştu vatan hainlere karşı millet olarak dim dik durduk, şimdi ise hainler tarafından ülkemize ekonomik darbe yapılmaya çalışılıyor. Bizler de millet olarak dolara karşı birlik olmak zorundayız. 100 dolar bozdurana 100 TL hediye çeki veriyoruz. Makbuz veya fiş karşılığında dolarımı bozdurdum diyenlere hediye çeki veriyoruz ve bizden alışveriş yapabiliyorlar. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Dış güçlere karşı devletimize, milletimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu. Malatyalı esnaftan dolar tepkisi

Dolar ve Euro bozdurup fişini getirene hediye veriyor

MALATYA - Malatya'da bir esnaftan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'euro, dolar ve altınları bozdurup Türk Lirası'na çevirin' çağrısına destek geldi.

Fuzuli caddesinde, cep telefonu satıcılığı yapan İhsan Öztürk isimli esnaf, doların yükselişine tepki göstermek ve Türk Lirası'na destek vermek için Dolar ve Euro bozdurup fişini getirene cep telefonu aksesuarı hediye veriyor.

Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fişini gösteren müşterilerine cep telefonu ile ilgili bazı hediyelerinin olduğunu belirterek, ekonomik baskının dış güçlerin bir oyunu olduğunu söyledi. Öztürk, "Küçük esnaf olarak,üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz birlik olursak bizim belimizi bükemezler. Bunu 15 Temmuz'da da gösterdik. Hükümet yastık altındaki dolarlarınızı bozdurun derken aslında doğru olanı yapıyor. Burada hükümetimizin arkasında olmamız gerekiyor. Sadece bize değil iş adamlarına da görev düşüyor. İş adamlarımız ve futbolculardan da bütün paralarını yurt dışına yatırmaktansa ülkemizde değerlendirmelerini istiyoruz. Bu dalgalanmaların geçici olacağını düşünüyorum. Biz yürüttüğümüz bu kampanyayla desteğimizi göstermek istedik. Amacımız bu. Bu kampanyanın vatandaşımıza örnek olduğu düşüncesindeyim. Bin dolarını bozduran gelip bana bir şarj aleti ver demez ama gelip ben duyarlılığımı gösterdim, sizde böyle bir hizmet yapmışsınız diyen vatandaşlarımız oldu. Sosyal medya ve mesajlarla da güzel tepkiler aldık. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Esnaf olarak dükkanımda ne varsa milletime feda olsun" diye konuştu.

Kuyumcularda dolar ve altın bozdurma yoğunluğu yaşanıyor

Altını ve doları olan vatandaş soluğu kuyumcuda alıyor

ADIYAMAN - Dövizde yaşanan yükselişin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Adıyaman'da vatandaşlar soluğu kuyumcularda aldı.

Kuyumculara giden vatandaşlar elinde dolar ya da altınını bozdurarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine destek vermeye çalıştı.

Amerika ile Türkiye arasında yaşanan gerilimler sonrasında yükselişe geçen dolara ve altın fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, kuyumculara giderek ellerindeki dolarları ve altınları Türk Lirasına çevirdi.

Herkesi dolar ve altınları bozdurmaya davet eden Kuyumculardan Ali Karadağ, " Cumhurbaşkanımızın dolarınızı, altınlarınızı Türk parasına çevirin diye söylemesinden sonra Cuma'dan beri, ayın 10'nundan, 11'inden beri yoğun bir talep var. Tabi bozdurma talebi. Biz Türk parası yetiştiremiyoruz. Gelen arkadaşlara hep kart yazıyoruz, paralarını bir gün sonraya veriyoruz. Baya destek var, dolar bozduran da çok. Yani bazıları geliyor dolara lanet olsun diyorlar, bozduruyorlar ve bir daha almayacaklarını söylüyorlar. Yani bizlerde tarafız almasınlar. Şu son 3 gündür baya altınını bozduran hem yastık altında küçük çeyreğini getiren teyzelerimiz var. Çocuğunun kulağındaki küpesini çıkarıp satan var, sırf hükumetimize, devletimize destek olsun diye" dedi.

Dolarlarını Türk parasına çeviren vatandaşlardan Bektaş Solar ise, "Bin dolarımız vardı cumhurbaşkanımız bozdurun dedi diye bizde bozdurduk. Bir daha da dolar almayacağız. Cumhurbaşkanımıza destek olacağız. Herkesin gelip dolarını ve altınını bozdurmak istiyoruz yani. Cumhurbaşkanımıza destek olmak için devletimize destek olmak için, ülkemiz için herkes bozdursun" şeklinde konuştu.

Altınlarını bozduran vatandaşlardan Mahmut Düşündü ise konuşmasında, "Hükumetimize destek olmak amacıyla yastık altındaki altınlarımın hepsini bozduruyorum. Doları kimse almasın, herkes Türk parasına dönsün" diye konuştu.

Elazığlılar döviz bozdurmak için sıraya girdi

ELAZIĞ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolar ve Euro bozdurma çağrısına uyan Elazığlılar, döviz bürolarında sıraya girdi.

Döviz fiyatlarındaki aşırı hareketlenme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'Dövizlerinizi bozdurun' çağrısı ülke genelinde çığ gibi büyüyor. Erdoğan'ın çağrısına destek veren Elazığ'lı vatandaşlarda kentteki döviz bürolarının önlerinde kuyruklar oluşturdu. Dakikalarca sıra bekledikten sonra ellerindeki dövizleri Türk Lirasına çeviren vatandaşlar, ekonomiye destek olmak adına dövizlerini bozdurduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvendiklerini ve desteklerinin devam edeceğini belirten vatandaşlar, Amerika'nın Türkiye üzerinde oynadığı ekonomik oyunun çökeceğini savundu.

Son bir haftadır ülkemize yapılan ekonomik saldırıda dolar kurunun en son 5. 50'lerden 7.20'lere kadar yükseldiğini dile getiren Elazığ Döviz Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Biçer, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hem de ülkemizin milli seferberlik ilan etmesiyle bu duruma halkımız büyük bir tepki veriyor. Dolarlarını Euro'larını ve altınlarını bozduruyorlar. Çok yüksek seviyelerde dövizler ve altınlar geliyor. Herkes bozuyor buda ülkemize bir katkı. İnşallah bu ekonomik savaşı kazanacağız. Bunda da büyük bir kazanç sağlayacağız gibi geliyor. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Halkımız 15 Temmuz'da nasıl vücudunu siper ettiyse burada da gerçekten parasını siper etmiş durumdalar. Şuan inanılmaz bir seviye de döviz bozuşu var ve bizde bunu takdirle karşılıyoruz halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza destek veriyoruz inşallah daha iyi olacak" dedi.

Ülkenin geleceği ve ekonomik krizi atlatmak için elindeki Euro'ları bozdurdunu ifade eden Mehmet Sönmez, "Amerika'ya inat her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız. İnşallah bu krizi de atlatacağız Allah'ın izniyle tüm vatandaşlarımızdan elinde büyük küçük ne olursa bozdurmalarını istiyoruz"ifadelerini kullandı.

Öte yandan Elazığ Belediyesi de kentin belirli noktalarına astırdığı afişlerle vatandaşları döviz bozdurma kampanyasına destek için çağrıda bulundu.

Dolar bozdurana bayram tıraşı ücretsiz

ÇORUM - Çorum'un Sungurlu ilçesinde berber esnaflarından Hüsnü Güngör Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine döviz bozdurma kampanyasına destek verdi. Güngör, bin dolar bozdurup makbuzunu gösterenlere bayram tıraşını ücretsiz yapacak.

Sungurlu'da berber Hüsnü Güngör, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek olmak amacıyla bin dolar bozdurup makbuzunu gösteren vatandaşların bayram tıraşını ücretsiz yapacak.

Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yastık altındaki döviz ve altınları bozdurup Türk Lirası'na çevrilmesi çağrısı üzerine kendisinin de bir kampanya başlattığını söyledi.

Günün birlik ve beraberlik içerisinde ülkeye ve ekonomiye sahip çıkma günü olduğunu anlatan Güngör, "Dolar bozdurma kampanyasını teşvik etmek için başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine bin dolar bozdurup makbuzunu getiren vatandaşlarımızın bayram tıraşını ücretsiz yapacağız. Amacımız, ülkemize sahip çıkmak." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title