Haberler

Antalya Kırmızı Listeki Terörist Öldürüldü, Şehit Öğretmenin Ailesi Acımız Dinmedi Hd

Tunceli'de öldürülen 'kırmızı listedeki' teröristlerden 'Atakan- Mahir' kod adlı İbrahim Çoban'ın, 24 yıl önce şehit ettiği 6 öğretmenden Antalyalı Metin Kaynar'ın annesi Kıymet ve babası Osman Kaynar, "24 yıl geçti, acımız hiç dinmedi.

Tunceli'de öldürülen 'kırmızı listedeki' teröristlerden 'Atakan- Mahir' kod adlı İbrahim Çoban'ın, 24 yıl önce şehit ettiği 6 öğretmenden Antalyalı Metin Kaynar'ın annesi Kıymet ve babası Osman Kaynar, "24 yıl geçti, acımız hiç dinmedi. Metin'imi şehit eden teröristin öldürülmesi biraz olsa da içimizi rahatlattı" dedi. Tunceli'nin Pülümür kırsalında geçen pazar günü bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri hava operasyonu düzenledi. Operasyonda PKK'lı 10 terörist öldürüldü. Öldürülen teröristler arasında 'kırmızı liste'de bulunan ve başına 4 milyon TL ödül konulan 'Atakan-Mahir' kod adlı İbrahim Çoban'ın da bulunduğu belirlendi. İbrahim Çoban'ın, 1994 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Darıkent beldesindeki okul lojmanında kalan Antalya'nın Korkuteli ilçesi Bozova nüfusuna kayıtlı Metin Kaynar'ın da bulunduğu 6 öğretmen ve 9 korucunun şehit edildiği olayın sorumlularından olduğu belirlendi.

'ACIMIZ HALEN TAZE'

Şehit öğretmen Metin Kaynar'ın Korkuteli ilçesi Bozova Mahallesi'nde oturan babası Osman Kaynar (91) ve annesi Zeynep Şen (78), acılarının halen taze olduğunu söyledi. Oğlunun 24 yıl önce şehit olduğunu belirten Osman Kaynar, "24 yıl geçti. Metin'imi şehit eden teröristin öldürülmesi biraz da olsa içimizi rahatlattı" dedi.

'ARABASINA SARILIP AĞLIYORUM'

Oğlunun cana yakın, insancıl biri olduğunu anlatan Osman Kaynar, "Yanına uğramadığı insan olmazdı. Takdir-i ilahi böyleymiş. Böylece kendimizi avutuyoruz. Kendisi Bozova'da okudu, Korkuteli Lisesi'nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nü bitirdi. İmtihanı vererek Tunceli'ye tayin ettiler. Darıkent beldesinde görev yaparken şehit edildi. Kendisi bir otomobil alarak bizlere bıraktı. Ben kullanıyordum" dedi.

'HEPSİNİ DUVAR DİBİNE DİZİP ŞEHİT ETMİŞLER'

Oğlunu hatırladıkça kendisine bıraktığı arabaya sarılıp ağladığını Osman Kaynar, olay gününü ise şöyle anlattı:

"11 Eylül'ü 12 Eylül'e bağlayan gece. Ertesi gün okul açılıyordu. Samimi olduğu arkadaşlarıyla birlikte oturuyorlarmış. Okulların açılacağı gece sağlık memuru da yanlarına geliyor. Kapıyı çalıyor. Kapıyı açıyorlar. Arkasından 5- 6 kişi beraber gelmiş. Sağlık memuru hemen kenara çekiliyor. Oğlumu ve arkadaşları evin önündeki boşluğa çıkarıyorlar. Metin ve diğer 5 öğretmeni duvarın dibine dizerek ateş etmişler. Hepsini şehit etmişler."

'24 YIL GEÇTİ, HALEN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Oğlunu şehit eden teröristin fotoğrafını gördüğünü de belirten Osman Kaynar, "Oğlum artık geriye gelmeyecek. O terörist 24 yıl sonra yakalanmış ve öldürülmüş. Ölüm artık bana acı geliyor. Allah onların belalarını versin diyorum. Allah onları daha da beter etsin diyorum. Biraz içimiz rahatladı, o da cezasını çekti. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. 24 sene geçti ama ne kadar zaman geçerse geçsin devamlı Metin'in geleceğini düşünüyoruz. Mukadderat diyelim. Teröristin öldürülmesi acımızı biraz olsun rahatlattı" diye konuştu.

'ACIMIZ HİÇ DİNMEDİ'

Anne Kıymet Kaynar ise acısının hiç dinmediğini söyledi. "Metin'imizle her zaman her zaman gurur duyuyorum" diyen Kıymet Kaynar, "O belasını buldu. Artık Metin'im rahat uyuyacak" dedi.Osman ve Kıymet Kaynar, teröristin öldürüldüğünü öğrendikten sonra çocuklarının mezarını ziyaret ederek dua etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaynar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title