Haberler

Sinop 'Mutlu Şehir' Sinop, Tatilcileri Bekliyor

Karadeniz'in Bodrum'u diye adlandırılan Sinop'ta, turizmciler ' Kurban Bayramı' tatili için hazırlık yapıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) '2013 Yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na göre yüzde 77.7 ile en mutlu kent olan Sinop'ta tanıtım çalışmaları 'Mutlu Şehir' temasıyla gerçekleştiriliyor.

TÜİK, '2013 Yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na göre yüzde 77.7 ile en mutlu kent olan Sinop'ta, Kurban Bayramı tatili için 'Mutlu şehir' temasıyla tanıtım çalışması başlatıldı. Deniz turizmindeki talep ile 'Karadeniz'in Bodrum'u' olarak adlandırılan kentte, turizmciler çalışmalara hız verirken Sinop Belediyesi'nce il dışından gelecek yerli ve yabancı turistler için de hazırlıklar yapılıyor. Geçen yıl yaklaşık 900 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentin doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri dikkat çekiyor.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, kentin turistlerle daha mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi

Turistlerimiz gelmeyince halkımızın ekonomik olarak menfaatlerine halel geldiğinden turistlerimiz ile birlikte, Sinop çok daha mutlu oluyor. Sinop'un doğasından, coğrafyasından ve tarihinden gelen bir mutluluğu var. İlimiz bir turizm ve kültür kenti. Deniziyle, kaleleriyle, tarihi ile Sinop bir kültür ve turizm kenti. Gelen yerli turist sayısının yeterli olmadığını, mutlaka daha artması gerektiğini düşünüyoruz. Kurban Bayramı tatili nedeniyle kentimizdeki tüm işletmelerde bir hazırlık var. Umuyoruz beklediğimiz turiste bayram tatili süresince ulaşabiliriz.

TÜİK verilerine göre Türkiye'deki en mutlu insanların Sinop'ta yaşadığını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül de şunları söyledi

Tabii bütün Sinopluların bu konuda mutlu olması lazım, gurur duyması lazım. Biz de bu kentte yaşayan insanlar olarak baktığımızda bu kentte patırtı yok, gürültü yok, huzur var. İnsanlar birbirine karşı çok saygılı, çok ölçülü. Tabii bunları hep bir arada, yan yana getirdiğiniz zaman gelen insanların mutluluğu gözlerinden okunuyor. Sinop'ta insanlar Türkiye'nin en sağlıklı suyunu musluktan içiyorlar. İnsanlar karşıdan karşıya geçerken kırmızı ışık, yeşil ışık gibi dertleri yok. Herkes birbirine yol veriyor. Tabii bu kadar kalabalık nüfusun 2 ve 3'e katlandığı bu yaz dönemlerinde bile muhakkak aksayan yönlerimiz vardır belediye olarak ama 24 saat üzerine hizmet yapıyoruz ki gelen insanlarımız bu mutluluğa sahip olsunlar. Onlar huzurlu olsunlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Karadeniz Bodrum Sinop Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title