Haberler

İlk Haftayı Lider Kapatan Şampiyon Oluyor

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun başlamasının ardından ilginç bir istatistik ortaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun başlamasının ardından ilginç bir istatistik ortaya çıktı. 2014-2015 sezonundan bu yana 4 sezondur ilk haftada lider olan takımlar sezonu şampiyon tamamlıyor. Süper Lig'de ilk hafta mücadeleleri sona ererken ilginç bir istatistik ortaya çıktı. 2014-2015 sezonundan bu yana ilk haftayı lider kapayan takımlar sezonu şampiyon olarak tamamlıyor. Lefter Küçükandonyadis sezonunda ilk haftayı lider tamamlayan ekip ise Ankaragücü'nü deplasmanda 3-1 mağlup eden Galatasaray oldu.

2014-2015 Sezona İtalyan Teknik Direktör Prandelli yönetiminde başlayan Galatasaray, ilk maçına Bursaspor deplasmanında çıktı. Sarı-kırmızılı ekip o mücadeleyi Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın golleriyle 2-0 kazanarak ilk haftayı lider tamamladı. Galatasaray sezon sonunda ise Hamza Hamzaoğlu ile birlikte şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

2015-2016 Beşiktaş'ta Slaven Bilic'in ardından göreve getirilen Şenol Güneş ilk lig maçına Mersin İdman Yurdu mücadelesiyle birlikte çıktı. Siyah-beyazlı ekip, Akdeniz temsilcisini Cenk Tosun (3), Olcay Şahan ve Kerim Frei'in golleriyle 5-2 mağlup edip liderlik koltuğuna oturdu. Kara Kartal sezon sonunda, 7 yıllık şampiyonluk hasretini sona erdirdi.

2016-2017 Şampiyon olduğu sezonun ardından ilk lig maçında evinde Alanyaspor ile karşılaşan Beşiktaş, Akdeniz ekibini Cenk Tosun (2), Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan'ın golleriyle 4-1 mağlup ederek ligde ilk sıraya ismini yazdırdı. Sezon sonunda şampiyonluğa uzanan Beşiktaş arka arkaya ikinci şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

2017-2018 Şampiyonluk hasretini 2 yıla çıkaran Galatasaray sezona Teknik Direktör Igor Tudor ile başladı. Süper Lig'in ilk maçında sahasında Kayserispor ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, Gomis (2), Tolga Ciğerci ve Belhanda'nın golleriyle rakibini 4-1 mağlup ederek ilk haftayı lider tamamladı. Sezon içinde Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından Galatasaray, 21. şampiyonluğuna uzandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title