Haberler

Dünya Şampiyonu Olan Sümeyye Boyacı Kimdir?

Güncelleme:

İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı kimdir?

Henüz 15 yaşındayken Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstünde 45.21'lik derecesiyle ilk sırada yer alarak altın madalyanın sahibi olan , aynı kategoride İspanya gümüş, İtalya da bronz madalya elde etti.

SÜMEYYE BOYACI KİMDİR?

Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan , 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir'de 2 kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde doğdu. İlkokul eğitimini özel bir okulda aldı ve yine aynı okulda ayaklarıyla yazı yazmayı öğrendi. Alexander Pushkin'in Altın Balık adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için bir resim yaptı. Yaptığı resim dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Rusya ziyareti sırasında sunuldu. 2009'da ise Boyacı'nın, sulu boya eserleri Moskova'da sergilendi. 2014 yılında yaptığı ebru sanatıyla bir sergiye katıldı.

Dünya Şampiyonu Olan Sümeyye Boyacı Kimdir?

AVRUPA PARALİMPİK YÜZME ŞAMPİYONU

Akvaryumundaki balıkları izleyerek yüzmek için kollarına ihtiyacı olmadığını keşfeden , 2008 yılında yüzmeye başladı. 2016'da Berlin'deki 30. Uluslararası Alman Şampiyonası'nda yarışan Sümeyye, 2016'da katıldığı Rio de Janeiro, Brazilya'da gerçekleşen Yaz Paralimpik Olimpiyatları'ndan ödülsüz döndü. İtalya Liguria'da düzenlenen 2017 Avrupa Para Gençlik Oyunları'na katıldı ve 50 m Backstroke S1-5 etkinliğinde bronz madalya kazandı. Boyacı, bu yıl İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu oldu.

Dünya Şampiyonu Olan Sümeyye Boyacı Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sümeyye Boyacı Yaşam Spor Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Adınızı Yazın:

tebrikler gururumuzsun Allah yolunu acik etsin insallah

4
0
yanıtYanıtla
GÜLSEN GÖKKAYA:

Azim =sumeyye tebrikler gurur duydum yolun açık olsun

3
0
yanıtYanıtla
ESİN AYDIN:

Harikasın güzel kız, başarıların böyle çoğalarak devam etsin. . . (ayrıca böyle güzel haberler almak harika, teşekkür ederim kendi adıma)

3
0
yanıtYanıtla
W:

Kimisi 15 yaşında şampiyon olur ben eşşek yaşına 24 e gelip üniversiteyi bitirecem makine pişmanlıktır

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Ülkemizin gururusun, başarıların daim olsun altın kız!

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Avrupa Şampiyonasında nasıl Dünya Şampiyonu olunur.

0
0
yanıtYanıtla
Gkn boyalı:

Allah yolunu açık etsin inşallah madalyaların devamlı olsun bu milleti ve bu bayrağı hep en yukarıda tut altın kız

0
0
yanıtYanıtla
Abuk:

Onuru olmayan yalayarak bir şeyler elde etmek isteyen sporculara duyurulur

0
0
yanıtYanıtla
Mehmet Emin ince:

Mükkemmel

0
0
yanıtYanıtla
Mehmet Emin ince:

Mükkemmel

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title