Haberler
BBC

Serbest Kalan Yunan Askerleri, Selanik'te Törenle Karşılandı

Güncelleme:

Edirne Cezaevi'de casusluk suçlamasıyla yattıktan sonra tahliye edilen iki Yunan askeri, yurtlarına döndüklerinde özel bir karşılamayla karşılaştı.

Edirne Cezaevi'de beş aydan uzun süre casusluk suçlamasıyla yattıktan sonra tahliye edilen iki Yunan askeri, Selanik Havaalanı'nda törenler ve sevinç gösterileriyle karşılandı.

AİLELERİN NEŞESİNİ PAYLAŞIYORUZ

İki askere evlerine kadar eşlik eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgo Katrogalos "Bu neşe dolu bir gün, ailelerin neşesini paylaşıyoruz" dedi.

YANLIŞLIKLA GEÇTİKLERİNİ SÖYLEDİLER

Teğmen Agelos Midretodis ve Çavuş Dimitros Kuklatzis, geçen Mart ayında Türk-Yunan sınırını yasadışı yollardan geçme suçundan gözaltına alınmıştı. Askerler, sınırı yanlışlıkla geçtiklerini söylemişti. İki Yunan askerine mahkemede askeri casusluk ve askeri yasak bölgeye girmek suçları yöneltilmişti.

DİLLERİ TUTULDU

Askerlerin tutukluluğu, Ankara ve Atina arasındaki ilişkilerde gerilime yol açmıştı. Avukatları, askerlerin tutuksuz yargılanma kararını duyduklarında "dillerinin tutulduğunu" belirtti.

BAŞKANLIĞIN JETİYLE ALINDILAR, ÖZEL BİR TÖRENLE KARŞILANDILAR

Teğmen Midretodis havaalanında yaptığı açıklamada "Bize destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi. Başbakanlığın jetiyle alındılar Askerler, Yunanistan'daki en önemli dini bayramlardan biri olan "Hazret-i Meryem" yortusunda serbest kaldı. Üst düzey Yunan yetkililer, Başbakanlığın özel jetiyle askerleri almaya giderken, askerler Selanik Havaalanı'nda törenle karşılandı.

"TÜRK YÜNAN İLİŞKİLERİNDE YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos "Umarım serbest kalmaları, Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olur" dedi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, "adaletin yerini bulduğunu" söylemiş "Atılan bu adım, Türk/Yunan dostluğunu ve iyi komşuluk ilişkilerini ve bölgedeki istikrarı güçlendirecek niteliktedir" demişti.

BBC

Selanik Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title