Haberler

Sakarya'da Darbe Girişimini Yöneten Komutanlara Müebbet Hapis

Sakarya'da darbe girişimini yöneten komutanlara müebbet hapis (EK)3)58 SANIK CEZALANDIRILDI15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal girişiminde bulunulması ile ilgili 86'sı tutuklu 222 sanık ile ilgili dava Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sakarya'da darbe girişimini yöneten komutanlara müebbet hapis (EK)

3)58 SANIK CEZALANDIRILDI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal girişiminde bulunulması ile ilgili 86'sı tutuklu 222 sanık ile ilgili dava Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sakarya'da işgal girişimini yönettiği gerekçesiyle tutuklu olan 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun ile ona görevi darbe girişiminden 2 gün önce devreden eski tugay komutanı Kurmay Albay Bahri Gürhan, Sakarya Eski Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer, Eski Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan ile çok sayıda rütbelinin de aralarında bulunduğu askerler için mahkeme kararını verdi. Sanıklardan Uğur Coşkun, Ahmet Üzer ve İlhan Aysal, duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mahkeme başkanı, kimlik tespitinin ardından 222 kişi hakkında verilen kararı açıkladı. Açıklanan kararda Sakarya'da darbeyi yönettiği iddiasıyla tutuklu bulunan Kurmay Albay Uğur Coşkun ile valilik işgalinde yanında bulunan Sakarya Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 56 sanık hakkında ise 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım' ve 'Silahlı terör örgütü üyeliği' gibi bir çok suçtan 20 yıla kadar hapis cezası verildi. Diğer 164 kişinin ise tahliye ve beraatine karar verildi.

SALON ÖNÜ KARIŞTI

Duruşma sonunda salon içinde ve önünde feryatlar yükseldi. Ceza alan tutuklu sanıkların yakınları üzüntüden, hakkında beraat kararı verilen sanıkların yakınları ise mutluluktan gözyaşı döktü. Valilikte yaralanan ve davaya müşteki olarak katılanların yakınları ve ceza alan sanık askerlerin yakınları birbirlerine girdi. Hazır bekleyen çevik kuvvet ekipleri, olaya müdahale ederek kavgayı ayırdı. Bazı sanık yakınları salon önünde yere yığılarak fenalık geçirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Darbe Girişimi Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title