Haberler

Ordulu Afetzedeler Yaralarını Sarıyor

Ünye ilçesinde yaşanan selin ardından derenin taşması sonucu mağdur olan iş yeri sahipleri temizlik işlemlerini sürdürüyor.

Ünye ilçesinde yaşanan selin ardından derenin taşması sonucu mağdur olan iş yeri sahipleri temizlik işlemlerini sürdürüyor.

Ordulu işletmeci Hüseyin Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye'de yaşanan sele neden olan Cevizdere'nin ıslah edilmesi konusunda yetkililerin gerekeni yapmasını istedi.

Ünye ilçesinin Cevizdere Mahallesi'nde işletmesinin sel nedeniyle sular altında kaldığını belirten Şener, şöyle konuştu:

"Sel günü arka tarafımızdaki esnaf arkadaşlarımız bana telefon açtılar, 'dere patladı, kaç', dediler. Bu boyutta olur diye tahmin etmedim. Birden sular geldi ve sadece bilgisayarlarımızı kurtardık. Başka hiç bir şeye dokunmadan suyu gördük, kaçtık, canımızı kurtardık."

Derenin taşması sonucu sular altında kalan özel bir tekstil firmasının yöneticisi Adem Güney ise son aylarda Cevizdere'de taşkınların sıklaştığını söyledi.

Selin ardından temizlik işlerini yaptıklarını belirten Güney, olay anıyla ilgili şunları kaydetti:

"Bu yaşa kadar hiç böyle bir şey yaşamadık. Bir afetti ve çok felaket bir şey. Tüm makinelerimize aşırı miktarda su girdi. Aniden geldi ve hiç müdahale edemedik. Zararımız çok. Şu anda selden zarar gören malzemelerimizi dışarı taşıyoruz. Temizlik yapıyoruz. Ondan sonra da makine bakımına geçeceğiz"

Adem Güney, derelerin ıslah edilerek bu tür afetlerin önüne geçilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ünye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title