Haberler

Balıkesir'de Kağıt Rölyef Sergisi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde hizmet veren bir kağıt rölyef kursuna katılan kursiyerlerin hazırladığı çalışmalar, açılan sergiyle izlenime sunuldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde hizmet veren bir kağıt rölyef kursuna katılan kursiyerlerin hazırladığı çalışmalar, açılan sergiyle izlenime sunuldu.

Edremit Belediyesi ev sahipliğinde Ayşe Sıdıka Etnografya Müzesi'nde açılan sergide, 14 kursiyerin 2 yıllık çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve boyut kazandırılmış resimlerden oluşan 80 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi hakkında AA muhabirine bilgi veren hobi evi sahibi Nihal Turhan, rölyef çalışmasının, kağıtları arkadan öne doğru keserek ve kat kat üst üste koyarak boyut kazandırılması sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Turhan, sergide 14 kursiyer tarafından hazırlanan 80 çalışmanın bulunduğunu dile getirdi.

Emekli öğretmen ve rölyef kursu öğreticisi Hamide Cun ise rölyef kursuna üç yıl önce başladığını belirterek, "Hobi evine bir çalışma götürdüm ve oradaki arkadaşlar öğrenmek istediler. Sonrasında bu kursa başladık. İki sene boyunca kursiyerlerimizle birlikte bu çalışmaları yaptık. Hepsi de çok becerikliler. Bu eserleri ortaya koydular." dedi.

Kağıt rölyef çalışması yaparken önce bir resim seçtiklerini anlatan Cun, "En az 120 gramlık bir kağıda fotokopi çektiriyoruz. Bu fotokopiyi üst üste, tabakalar halinde zemine yerleştirdikten sonra resmi şekline göre kesiyoruz ve özel bir ütü ile ütüleyerek ve öne doğru gererek, katlayarak şekil verip soğuk silikonla yapıştırıyoruz. Boyut kazandırdığımız resmi boyayıp vernikleyerek çalışmayı tamamlıyoruz ve çerçeveletiyoruz." diye konuştu.

Sergiyi gezenlerden Sabiha Şen de kursiyerlerin çok güzel hazırlandıklarını ve eserleri çok beğendiğini ifade etti.

Sergi 18 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Edremit Belediyesi Balıkesir Edremit Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title