Haberler

Başkan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel Arasında Ekonomi Zirvesi

Güncelleme:

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Görüşmede Merkel, Türkiye ekonomisinin güçlü olmasının Almanya açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

BERLİN'DE YAPILACAK OLAN GÖRÜŞMEYE DE DEĞİNİLDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve başta Suriye olmak üzere bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Güncel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, iki liderin Eylül sonunda Berlin'de gerçekleştirecekleri buluşmaya da değinildi.

"TÜRK EKONOMİSİNİN GÜÇLÜ OLMASI ALMANYA AÇISINDAN ÖNEMLİ"

İki lider, önümüzdeki günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Almanya'nın Maliye ve Ekonomi bakanlarının bir araya gelmeleri konusunda uzlaştı. Merkel, görüşme vesilesiyle, Türkiye ekonomisinin güçlü olmasının Almanya açısından da önemli olduğunu vurguladı. İki lider, Türkiye-Almanya arasındaki işbirliğinin karşılıklı üst düzey ziyaretler ve temaslarla daha da güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını da teyit ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title