Haberler

AK Parti Manisa Milletvekilleri "Vestel Venüs" Kullanacak

AK Parti Manisa milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "boykot çağrısının" ardından yerli teknoloji olarak işaret ettiği Vestel'in Venüs akıllı telefonlarının üretildiği tesisi ziyaret etti.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Vestel City'e gelen AK Parti heyetini, Vestel Elektronik AŞ Ar-Ge Genel Müdürü Murat Sarpel, karşıladı. Heyete tesisleri gezdiren Sarpel, Venüs akıllı telefonlarının üretildiği bölümde kullanılan teknoloji ve üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler verdi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Murat Baybatur ziyaretin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya çapında üretim yapan Vestel'in Manisa'da bulunmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vestel ile ilgili konuşmasını hatırlatan Baybatur, yerli ve milli ürünlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Üretiminin yüzde 80'ini ihraç eden Vestel'e ziyarette bulunduklarını dile getiren Baybatur, "Vestel sadece kendi fabrikalarında 30 bin kişi çalıştırıyor, yan sanayi ve bayileriyle beraber bu sayı 70 bin kişiyi buluyor. Böylesine ekonomimizde büyük bir lokomotif olan bu firmamızın Manisa'mıza ve ülkemize katkısı büyük." diye konuştu.

Baybatur, dolar kurunda ABD kaynaklı yaşanan hareketliliğin yerli ve milli teknolojiye verilmesi gereken önemi bir kez daha ortaya koyduğuna dikkati çekti.

Başta Venüs olmak üzere bütün yerli ürünlerin kullanılmasını önerdiklerini dile getiren Baybatur, şunları kaydetti:

"Vestel'in ürettiği Venüs Z20 akıllı telefonunun muadillerinden hiçbir eksiği yok hattı bazı yönleriyle üstün özellikleri var. Bizler de bugünden itibaren milletvekili arkadaşlarımıza belediye başkanı arkadaşlarımıza bu konuyu aktardık. Elimizdeki telefonları satarak yerli ürünümüzle değiştireceğiz. Vestel'in başta telefon olmak üzere ürünlerini kullanacağız. Yerli üretime sahip çıkacağız, destek vereceğiz. Böylelikle de ülkemiz üzerine oynanan oyunları yerli ve milli ürünlerimizle bertaraf edeceğiz."

Ziyarette AK Parti Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ile Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik hazır bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cep Telefonu Ak Parti Vestel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title