Haberler

Kurban Bayramı Öncesi Baharat Satışları Arttı

KAYSERİ'de, Kurban Bayramı öncesi, kurban etlerinin bir bölümünün sucuk yapıldığı kentte baharat satışları arttı. Baharat fiyatlarında geçen yıla oranla bir değişiklik olmazken, dövizde yaşanan artış nedeniyle sucuk bağırsağı zamlandı.

Pastırma ve sucuğun anavatanı olarak bilinen Kayseri'de, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi baharatçıların işleri açıldı. Kesilen kurbanların bir bölümünün sucuk ve pastırma yapıldığı Kayseri'de, merkez Melikgazi ilçesi Millet Caddesi'nde bulunan baharatçılarda hareketlilik başladı. Dövizde yaşanan dalgalanmanın sadece sucuk bağırsağına etkili olduğu ifade eden Baharatçı Ali Özselamoğlu, "Sucuğun ve pastırmanın kenti olan Kayseri'de baharat satışları hız kazandı. Kestikleri kurbanın etlerinin bir bölümünü sucuk ve pastırma değerlendirmek isteyen vatandaşlar etlerinin kilosunu bize söylüyorlar. Biz de kiloya göre baharat veriyoruz. Geçtiğimiz yıl 5 kilo etin sucuk olması için gerekli baharat ve bağırsak fiyatı 35 TL iken, bu yıl bağırsağın zamlanması nedeniyle fiyat 40 TL oldu" dedi.

Her sektörde olduğu gibi baharat sektöründe de merdiven altı ticaretin bulunduğuna dikkat çeken Özselamoğlu, "Vatandaşlar etlerinin mundar olmaması için alacakları baharatı ve baharatçıyı iyi seçmelidir. Cami önlerinde, el arabalarında satılan baharatlar kalite baharat değildir. Sözde esnafın bazıları, baharatın içine kiremit tozu, talaş unu katarak hem insan sağlığı ile oynuyorlar, hem de ucuz ürün satıyorlar. Kaliteli ve sağlıklı baharat almanın yolu, fiyat ve baharatın kendisine has kokusu ve lezzetidir" diye konuştu.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Melikgazi Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title