Haberler

Piyasalar –  Borsa İstanbul Endeksi Güne 91 Bin 493 Puandan Başladı

– Borsa İstanbul Endeksi (BİST100) bir önceki günü günlük yüzde 3.38 düşüşle 90 bin 262 bin puandan kapadıktan sonra, güne, günlük yüzde 1.36 artışla 91 bin 493 puandan başladı.

– Borsa İstanbul Endeksi (BİST100) bir önceki günü günlük yüzde 3.38 düşüşle 90 bin 262 bin puandan kapadıktan sonra,  güne, günlük yüzde 1.36 artışla 91 bin 493 puandan başladı.

BIST Bankacılık Endeksi yüzde 1.84 artışla 98 bin 896 puanda.

10 yıllık devlet tahvillerinde getiri 0.70 düşüşle 21.31 düzeyinde.

ABD ile süren gerilimlere paralel bir önceki hafta güçlü yükselen dövizler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) hamlelerinin etkisiyle dolar 5.86, euro 6.6958 ve sterlin de 7.50 liraya kadar çekildi.

Erken işlemlerde;

dolar en düşük 5.8600 ve en yüksek 6.0385 lirayı gördükten sonra 5.89 - 5.90 lira aralığında,

euro en düşük 6.6958 ve en yüksek 7.8818 lirayı gördükten sonra 6.74 – 6.75 lira aralığında,

sterlin en düşük 7.50 lira ve en yüksek 7.70 lirayı gördükten sonra 7.53 – 7.54 lira aralığında işlem görüyor.

DOLAR endeksi yüzde 0.26 düşüşle 96.44 düzeyine döndü.

EURO/DOLAR paritesi yüzde 0.39 artışla 1.1391 düzeyinde.

İş Yatırım'ın "Körfez'den uzanan dost eli…" başlıklı piyasa bülteninde küresel piyasalarda satış dalgasının sertleştiği belirtildi ve şu değerlendirmeler yapıldı:

"Güçlü dolar, dış ticaret savaşları ve gelişmekte olan ülkelere yönelik endişeler hisse senedinden, tahvile, dövizden emtia piyasalarına tüm varlık guruplarını vuruyor. Buna rağmen henüz altın, İsviçre frangı ve yen gibi emin liman yatırım araçlarına bir yöneliş görülmüyor.

"Türkiye piyasalarında bir ayrışma yaşanıyor. BDDK ve Merkez Bankası'nın aldığı önlemler nedeniyle kapatılan açık pozisyonlar sayesinde Türk lirasındaki yangın kontrol altına alındı. Türk lirasının dip noktasına göre değer artışı yüzde 20'yi geçti. Ancak küresel piyasalardaki satışlar nedeniyle halen hisse senedi ve tahvil piyasalarında bir toparlanma görmüyoruz.

"ABD vadelilerinde yaşanan yükseliş ve Katarın Türkiye ekonomisine 15 milyar dolar yatırım yapacağı haberi bugün Türkiye varlıklarını destekleyecek. Katar parasının hangi alanlara yatırılacağı ve ne kadar zamanda geleceğine bağlı olarak piyasa tepkisi şekillenecek. Günün önemli haberi, ÖTV artışı nedeniyle benzine yapılan yüzde 9.0 zam bütçe için iyi enflasyon için kötü haber.

"Borsa İstanbul'un Perşembe gününe yüzde 0.5 – 1.0 bandında yükselişle güne başlamasını bekliyoruz. Ancak piyasalardaki asıl hareketlilik Bakan Albayrak'ın küresel yatırımcılarla yapacağı telekonferansta piyasaları ne kadar ikna edebileceğine bağlı olarak belirlenecek." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Borsa İstanbul İstanbul Sterlin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title