Haberler

Piyasalar –  Borsa İstanbul Endeksi 89 Bin Puana Çekildi

–Güne, günlük yüzde 1.04 d91 bin 493 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi (BİST100) yüzde 1.02 gerileyerek 89 bin 346 puana çekildi.

BIST Bankacılık Endeksi yüzde 0.35 artışla 97 bin 456 puana yükseldi.

10 yıllık devlet tahvillerinde getiri 0.42 düşüşle 21.37 düzeyine döndü.

ABD ile süren gerilimlere paralel bir önceki hafta güçlü yükselen dövizler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) hamlelerinin etkisiyle dolar 5.7013, euro 6.5005 ve sterlin de 7.2666 liraya kadar çekildi.

Erken işlemlerde;

dolar en düşük 5. 7013ve en yüksek 6.0385 lirayı gördükten sonra 5.82 - 5.83 lira aralığında,

euro en düşük 6. 5005 ve en yüksek 6.8818 lirayı gördükten sonra 6.64 – 6.65 lira aralığında,

sterlin en düşük 7. 2666 lira ve en yüksek 7.70 lirayı gördükten sonra 7.42 – 7.43 lira aralığında işlem görüyor.

DOLAR endeksi yüzde 0.16 düşüşle 96.53 düzeyine döndü.

EURO/DOLAR paritesi yüzde 0.35 artışla 1.1387 düzeyinde.

İş Yatırım'ın "Körfez'den uzanan dost eli…" başlıklı piyasa bülteninde küresel piyasalarda satış dalgasının sertleştiği belirtildi ve şu değerlendirmeler yapıldı:

"Güçlü dolar, dış ticaret savaşları ve gelişmekte olan ülkelere yönelik endişeler hisse senedinden, tahvile, dövizden emtia piyasalarına tüm varlık guruplarını vuruyor. Buna rağmen henüz altın, İsviçre frangı ve yen gibi emin liman yatırım araçlarına bir yöneliş görülmüyor.

"Türkiye piyasalarında bir ayrışma yaşanıyor. BDDK ve Merkez Bankası'nın aldığı önlemler nedeniyle kapatılan açık pozisyonlar sayesinde Türk lirasındaki yangın kontrol altına alındı. Türk lirasının dip noktasına göre değer artışı yüzde 20'yi geçti. Ancak küresel piyasalardaki satışlar nedeniyle halen hisse senedi ve tahvil piyasalarında bir toparlanma görmüyoruz.

"ABD vadelilerinde yaşanan yükseliş ve Katarın Türkiye ekonomisine 15 milyar dolar yatırım yapacağı haberi bugün Türkiye varlıklarını destekleyecek. Katar parasının hangi alanlara yatırılacağı ve ne kadar zamanda geleceğine bağlı olarak piyasa tepkisi şekillenecek. Günün önemli haberi, ÖTV artışı nedeniyle benzine yapılan yüzde 9.0 zam bütçe için iyi enflasyon için kötü haber.

"Borsa İstanbul'un Perşembe gününe yüzde 0.5 – 1.0 bandında yükselişle güne başlamasını bekliyoruz. Ancak piyasalardaki asıl hareketlilik Bakan Albayrak'ın küresel yatırımcılarla yapacağı telekonferansta piyasaları ne kadar ikna edebileceğine bağlı olarak belirlenecek." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Borsa İstanbul İstanbul Sterlin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title