Haberler

Berberoğlu ve Erdem'e Destek Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Dün Silivri'de kumpas davası kurbanı olanlar bugün nasıl onurlu ve özgürse, Enis Berberoğlu, Eren Erdem ve CHP'li gençlerimiz de yarın öyle onurlu ve özgür olacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Dün Silivri'de kumpas davası kurbanı olanlar bugün nasıl onurlu ve özgürse, Enis Berberoğlu, Eren Erdem ve CHP'li gençlerimiz de yarın öyle onurlu ve özgür olacak. Onları haksızca hapsedenler ise kendi çocuklarının yüzüne bile bakamayacak, hesap verecekler." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Onursal Adıgüzel, milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Turan Aydoğan, Sezgin Tanrıkulu, Sibel Özdemir, eski milletvekili Dursun Çiçek, CHP PM üyesi Eren Erdem'in annesi Hüsniye ve babası Hasan Erdem'in katılımıyla İstanbul İl Başkanlığı'nda, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve Eren Erdem'in tutukluluk süreçleriyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

Gökçen, Berberoğlu, Erdem ve Antalya'da tutuklu olan CHP'li genç üyelerin yalnızca siyasi görüşleri nedeniyle haklarında ciddi bir delil olmaksızın tutuklu olduğunu öne sürerek, tarafsız ve bağımsız olmayan yargı sisteminin, farklı görüşleri sindirmek için tüm imkanlarıyla kullanıldığını savundu.

Hukuka, Anayasa ve evrensel ilkelere aykırı olarak iktidardan emir alan, kanunsuz suç üreten, muhalifleri özgürlüğünden alıkoyan her bir yargı mensubunun, birer emir kulu değil, suç ortağı olduğunu kaydeden Gökçen, siyasi tutsaklıkların bitmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Gökçe Gökçen, "Dün Silivri'de kumpas davası kurban olanlar bugün nasıl onurlu ve özgürse, Enis Berberoğlu, Eren Erdem ve CHP'li gençlerimiz de yarın öyle onurlu ve özgür olacak. Onları haksızca hapsedenler ise kendi çocuklarının yüzüne bile bakamayacak, hesap verecekler." diye konuştu.

"Bayramı, demir parmaklıklar ardında geçirmesinler"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Enis Berberoğlu'nun 426 gündür, Eren Erdem'in 49 gündür tutuklu olduğunu kaydederek, ikinci kez dokunulmazlık kazanarak Meclis'e giren Berberoğlu'nun tutuklu kalması için hiçbir hukuksal dayanak bulunmadığını, Erdem hakkındaki suçlamaların iddiadan öte iftira olduğunu savundu.

Kaftancıoğlu, bayramların, insanların sevdikleriyle, aileleriyle birlikte olduğu, dayanıştıkları günler olduğunu belirterek, "Biz, bu hukuksuzluklara bir an önce son verilmesini ve yol arkadaşlarımız Enis ve Eren'in bir bayramı daha haksız yere tutuklandıkları, esir tutuldukları o demir parmaklıklar ardında geçirmemeleri için bir araya geldik. Eren Erdem, Enis Berberoğlu ve onlar gibi haksız, hukuksuz yere tutuklu bulunan herkesin bir an önce demir parmaklıkların ardından bırakılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir anne olarak benim ciğerlerim sızlıyor"

Hüsniye Erdem, oğlu Eren Erdem'in iftira nedeniyle hapiste olduğunu ifade ederek, "FETÖ'cü denildi, vatan haini denildi. Benim çocuklarımdan biri hapiste, birisi askerde. Vatan haini olsaydı benim çocuğumu herhalde askere göndermezdik. Bir anne olarak benim ciğerlerim sızlıyor. Herkesin desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Hasan Erdem de "Yıllarca sol adına bedeller ödemiş bir babanın oğlunun FETÖ'cülükten içeride yatırılmasına dayanacak yüreğim kalmadı. Demokratlara sesleniyorum, ya herkes elini taşın altına koyar ya da rica ediyorum sözde 'Dindarım' diyenler gibi sözde demokratlıktan çıksınlar ki herkes safını bilsin." dedi.

Dursun Çiçek ise 9 yıl önce mağdur edildiğini belirterek, şunları anlattı:

"Buraya Hüsnü Çalmuk denilen hakim cübbeli şahsın yargılanmasından geliyorum. O zaman hakimdi, siyasetçilere, emperyalizme, FETÖ'ya güvendi, şimdi yanında hiç kimse yok. Biz, millet adına yargılatıyoruz. Hakim ve savcıları vicdanlarına ve dosyaya göre karar vermeye davet ediyorum. Aksi halde Hüsnü Çalmuk'un başına gelen, yarın onların başına da gelebilir."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Gökçe Gökçen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title