Haberler

CHP Ankara İl Başkanlığı, "Tepki" İçin Toplandı

ANKARA (AA) - CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Kadınlar sadece tencerenin kaynamamasından dert yanmazlar.

ANKARA (AA) - CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Kadınlar sadece tencerenin kaynamamasından dert yanmazlar. Türkiye'de birikmiş ne kadar dert var ise derdine derman olacak sadece analarımız vardır. Ana yüreği ne açlığa, ne yoksulluğa, ne de şiddete dayanmaz. Ana yüreği eğitimsizliğe hiç dayanmaz." dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığınca, "Yaşantımızı olumsuz etkileyen her şeye tepki veriyoruz. Gel sen de katıl" başlığıyla Güvenpark'ta basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, annelerin, çocuklarının eğitimine çok önem verdiğini belirterek, kadınların mevcut sorunlarını dile getirdi.

Liselere geçiş sınav sistemini eleştiren Kaya, şunları söyledi:

"Yaklaşık olarak 300 bin çocuğumuz halen okullara yerleştirilemedi. Birinci tercihte açık kalan kontenjanlar var, ikinci tercihte bunu dolduramayacağını Milli Eğitim Bakanı da biliyor. Üçüncü tercih hakkı tanıyacak yine dolmayacak. Çözüm var. Çözüm Anadolu liselerinin kapısına kilit vurmayacaksınız. Çözüm, çocuklarımızın analarımızın babalarımızın tercih haklarına sınırlama getirmeyeceksiniz. Çocuğumuz hangi okulda okumak istiyorsa velimiz, çocuğu hangi okula göndermek istiyorsa bu hakkı tanıyacaksınız, sorunsuz bir Milli Eğitim Bakanlığı yapacaksınız."

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ise katılımcılara teşekkür ederek, ekonominin içinde bulunduğu durumdan dolayı 24 Haziran'da erken seçim yapıldığını öne sürdü.

ABD'nin, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulayarak fırsata çevirmek istediğini iddia eden Güvener, "Hiç kimse şüpheye kapılmasın, biz 6'ncı filo ile ABD'yi denize döken gelenekten gelmekteyiz. Bugün de eğer ABD bu ülkeye saldırıyorsa hiç kimse merak etmesin en başta Cumhuriyet Halk Partililer karşı duracaktır. 'Tam bağımsız Türkiye' diyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım Kaya Türkiye Ankara Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title