Haberler

    Mircea Lucescu: "Beceremezsem Allah'a Ismarladık"

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İsveç maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Üst düzey bir takım kurmak için yola çıktık. Başarırsak herkes kazanır, beceremezsem zaten 'Allah'a ısmarladık' der ve çeker giderim." dedi.

    UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ikinci maçında yarın deplasmanda İsveç ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Lucescu, karşılaşmanın oynanacağı Friends Arena'da ay-yıldızlı takımın antrenmanından önce milli futbolculardan Oğuzhan Özyakup ile basın toplantısı düzenledi.

    "Beceremezsem 'Allah'a ısmarladık' der ve çeker giderim"

    Milli takım oyuncularının genç ve yetenekli olduğunu söyleyen Lucescu, "Bu oyunculara sabretmemiz gerekir. Bu oyuncular, çok iyi oyuncular. Bu oyuncuları en iyi seviyeye çekmek için uğraşıyoruz. Üst düzey bir takım kurmak için yola çıktık. Başarırsak herkes kazanır, beceremezsem zaten 'Allah'a ısmarladık' der ve çeker giderim." ifadelerini kullandı.

    Birçok sorunla karşı karşıya olduklarını belirten Mircea Lucescu, şöyle devam etti:

    "Mayıs ayında çağırdığımız 8 oyuncu çeşitli nedenlerle milli daveti kabul etmedi"

    "Mayıs ayında çağırdığımız 8 oyuncu çeşitli neden ve problemlerden dolayı milli daveti kabul etmedi. Milli maçlara 2-3 gün kala toplanıyoruz. Herkes kendi ligi ve takımından birçok problemle geliyor. Biz ise uzun süreli ve başarılı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kolay değil. Almanya gibi değişik ve farklı ülkelerden eğitim alıp gelenler var. 15-16 yaşından itibaren her kategoride beraber oynayan, 20-21 yaşlarına geldiğinde İzlanda, İsviçre gibi oluyor. Böyle olmalı. İspanya gibi büyük futbol ülkesinin milli takımı Real Madrid ve Barcelona'dan kurulu. Kazanmaya alışmış bir takım."

    Kaleci konusunda şikayetçi olan Lucescu, "Volkan Babacan, Medipol Başakşehir'de hatalı gol yediği için oynamıyor. Harun Tekin'in Fenerbahçe'de ilk 11'de devamlı olmasını bekliyorum. İsveç maçında sahada Sinan Bolat olacak." şeklinde konuştu.

    İsveç Milli Takımı'nın 1,5 yıldır beraber oynadığını ve iyi bir ekip kurduğunu kaydeden Lucescu, rakibe karşı kendi oyunlarını oynayıp kazanmak istediklerini belirtti.

    Oğuzhan Özyakup: "Hocamızla çok ilerledik ama bunu artık sonuca yansıtmamız lazım"

    Ay-yıldızlı futbolcu Oğuzhan Özyakup ise milli takım oyuncularının bir senedir beraber olduğunun altını çizerek, "Takım olarak çok çalışıyoruz. Bir yıldır da çok güzel şeyler yaptık. Hocamızla çok da ilerledik ama bunu artık sonuca yansıtmamız lazım." yorumunu yaptı.

    İlk defa bu kadar genç bir milli takımın oluştuğunu kaydeden Oğuzhan Özyakup, "Takımın yaş ortalaması 25-26. Genç bir milli takım. İnşallah yarın iyi bir oyun ortaya koyup iyi sonuç almaya çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.

    Friends Arena'da son antrenman

    Basın toplantısının ardından ay-yıldızlı takım, maçın oynanacağı başkent Stockholm'deki Friends Arena'da teknik direktör Lucescu yönetiminde son antrenmanını gerçekleştirdi.

    İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan idmanda koşu ve pas çalışması yapıldı. Daha sonra taktik çalışmasına geçildi.

    Antrenman sırasında futbolcuların çektiği sert bir şut, saha kenarındaki milli takım şoförünün başına isabet etti. Saha kenarında baygınlık geçiren şoföre ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

    A Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladıktan sonra kamp yaptığı otele hareket etti.

    Kaynak: Skorer / Spor

    A Milli Futbol Takımı Mircea Lucescu İsveç Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title