Haberler

Hakkında FETÖ Soruşturması Açılan Mabel Matiz Kimdir?

Güncelleme:

'Ya Bu İşler Ne' isimli şarkısının klibinde kullanılan 1 dolar nedeniyle FETÖ'ye destek verdiği iddia edilen Mabel Matiz şikayet edildi. Savcılığın hakkında soruşturma açılan Mabel Matiz merak konusu oldu. Peki, Mabel Matiz kimdir?

Şarkıcı Mabel Matiz'in klibinde FETÖ'ye destek verildiğini iddia eden bir vatandaş başarılı şarkıcıyı şikayet etti. Savcılık soruşturma başlatırken Mabel Matiz Çağlayan Adliyesi'ne ifade verdi. Peki, Mabel Matiz kaç yaşındadır, gerçek adı nedir?

MABEL MATİZ KİMDİR?

Mabel Matiz 31 Ağustos 1985 yılında Mersin'de doğdu. Çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını, kendisine müzikal anlamda çok katkısı olduğunu ifade ettiği Erdemli'de geçirmiştir. İlkokulu Tömük Dr. Mustafa Erden İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Erdemli Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır.

FETÖ Soruşturması Açılan Mabel Matiz' Kimdir?

GERÇEK MESLEĞİ DİŞ HEKİMLİĞİ

2003'te üniversite eğitimi için İstanbul'a yerleşerek 2008'de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Mabel Matiz 2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans bölümüne girmiş ve 2014'te buradaki eğitimini yarıda bırakmıştır.

FETÖ Soruşturması Açılan Mabel Matiz' Kimdir?

MABEL MATİZ NE ANLAMA GELİYOR?

Gerçek adı Fatih Karaca olan şarkıcı Mabel adını Buket Uzuner'in ünlü kitabı "Kumral Ada Mavi Tuna" adlı romanda yer alan Tuna karakterinin takma adından alır. Matiz ise, müziğini en iyi tanımladığına inanarak adına eklediği ve «çok sarhoş, düşkün kimse» anlamlarına gelen eski Yunanca kökenli argo bir kelimedir.

FETÖ Soruşturması Açılan Mabel Matiz' Kimdir?

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

11 Mayıs 2011 yılında kendi adını taşıyan ilk albümü yayınlanır yayınlanmaz çok geniş bir kitleye ulaşan Mabel Matiz, dinleyicileri ve Türkiye'nin önde gelen müzik eleştirmenleri tarafından ülkemizin en fazla gelecek vadeden genç müzisyenleri arasında gösterilmiştir. 2011 yılında yapılan değerlendirmelerde, ilk albümü, yılın en iyi ilk 10 albümü arasında gösterilmiş, albümde yer alan "Arafta", "Söylese O Ben Söyleyemem", "Kül Hece", "Filler ve Çimen" ve "Barışırsa Ruhum" adlı şarkılara çekilen video klipler büyük beğeni toplamıştır.

FETÖ Soruşturması Açılan Mabel Matiz' Kimdir?

AYSEL GÜREL'E SAYGI ALBÜMÜNDE YER ALDI

Sanatçının ünlü söz yazarı Aysel Gürel için hazırlanan saygı albümü "Aysel'in" için kaydettiği "Sultan Süleyman" adlı şarkı ise 2013 yazının bir diğer sürpriz hiti olmuştur. "Sultan Süleyman" Mabel Matiz'i Türkiye'de çok daha geniş kitlelerle buluştururken 2013 yılının en çok download edilen ilk 5 şarkısından biri olarak da dikkat çekmiş ve tüm zamanların en başarılı cover yorumlarından biri olarak kabul edilmiştir.

FETÖ Soruşturması Açılan Mabel Matiz' Kimdir?

SILA İLE "MUHBİR" DÜETİ

Türkçe sözlü pop müzik dünyasında yerleşik algıları yıkan, farklı tarzı, söz ve melodileriyle ülkemizde büyük bir hayran kitlesi yakalayan Mabel Matiz, Türkiye'nin en önemli söz yazarı, besteci ve yorumcularından ile birlikte yazdıkları "Muhbir" adlı şarkıyı ilk kez Temmuz 2017 ayında Harbiye açık hava sahnesinde Sıla ile düet olarak canlı seslendirmiş, şarkı dinleyicilerin büyük beğenisini kazanmıştır.

Mabel Matiz, Ceylan Ertem ile olan düeti "Kör Heves" ve ile hem yazıp hem de birlikte söylediği "Denize Bıraksam Kendimi" şarkılarıyla da en çok dinlenenler arasına girmişti.

FETÖ Soruşturması Açılan Mabel Matiz' Kimdir?

SON ALBÜMÜNE ANNESİNİN İSMİNİ VERDİ

Kendi annesinin ismini verdiği son albümü "Maya" 2017'nin sonbaharında çıktı ve yine müzik severlerin beğenisini kazandı. Soruşturmaya konu olan 'Ya Bu İşler Ne' şarkısı da Maya albümünde yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mabel Matiz Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

maskeli süvari:

ulke krızde, devalasyon var yumurta, un, yağ aldı basını gıdıyor kımsenın umurunda değil korklak gazeteler ve televızyonlar sozde ozgur basın korkkalıgından haber yapamıyor şu ankı durumun ecevıt zamanındakı demırel zamanlarındakı krızlerlen en farkı var sozde amerıka baskı yapıyor gecın bunları vatan mıllet sakarya dın, ıman ver gazı ver coskuyu mılletı uyustur . . 5 veya 6 ay sonra ebd basbakınıylan sarmas dolas olurlar bunlar boyle. . herkez korkar olmuş

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title