Haberler
BBC

BM Göçmenlere Yönelik Şiddet ve Irkçılığı İncelemek Üzere İtalya'ya Heyet Yollayacak

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İtalya ve Avusturya'da göçmen karşıtı politikalarla ilgili endişeleri dile getirdi ve bu iki ülkede değerlendirme yapmak üzere bir ekip göndereceğini açıkladı.

Yeni görevine 1 Eylül'de başlayan Şili'nin eski Devlet Başkanı Bachelet'nin bu açıklaması, dün BM İnsan Hakları Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada dünya genelinde yaşanan insan hakları ihllallerini değerlendirdiği sırada geldi.

İnsan Hakları Yüksek Komiseri, "İtalyan hükümeti, sivil toplum kuruluşlarının kurtarma gemilerine limana yanaşma izni vermiyor. Bu türden politik tutumlar ve son zamanlarda yaşanan diğer gelişmeler zaten savunmasız durumda olan insanlar için yıkıcı sonuçlar doğuruyor" dedi.

Bachelet, İtalya'da "göçmenlere, Afrika kökenlilere ve Romanlara yönelik şiddet ve ırkçılığın keskin biçimde arttığı" yönündeki iddiaları değerlendirmek üzere bu ülkeye bir ekip yollamayı planladığını söyledi. Avusturya'ya da göçmenler konusunda son zamanlarda yaşanan gelişmeleri incelemek üzere bir ekip göndereceğini belirtti.

Salvini'den BM'ye gözdağı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet'in bu açıklaması İtalyan hükümetinin göç karşıtı politikalarının mimarı olan ve ülke içinde de zaman zaman ırkçılıkla suçlanan İçişleri Bakanı Salvini'nin tepkisini çekti.

Salvini, Twitter'a yazdığı mesajda "İtalya her yıl BM'ye 100 milyon euro'dan fazla para veriyor. Bu şahsiyetler İtalyanlara ders vermeye cüret ederse bu kadar çok para vermeye devam etmenin faydalı olup olmadığını değerlendiririz" dedi.

Salvini Facebook'a yazdığı mesajda da BM'yi "gereksiz şekilde maliyetli ve bilgisiz" olmakla itham etti ve "BM, İtalya'yı kontrol etmeden önce özgürlük ve kadın-erkek eşitliği gibi temel hakları yadsıyan üyelerini incelesin" dedi.

Muhalefet Salvini'yi suçladı

Muhalefetse İtalya'nın insan haklarına saygı göstermeyen bir ülke olarak görülmesine yol açtığı gerekçesiyle hükümeti ve Salvini'yi suçladı.

Muhalefetteki Demokratik Parti'den milletvekili Rosa Maria Di Giorgi, "Irkçılık nedeniyle BM'nin gözlemi altındayız. İtalya insan haklarına saygı göstermeyen bir ülke olarak görülüyor. Hükümet ve İçişleri Bakanı Salvini, ülkemizin uluslararası arenada yeni bir konuma taşınmasının sorumlusudur" dedi.

Toskana Bölgesi Başkanı Enrico Rossi de "Siyahları avlamakla, kapatılan limanlarla, ırkçılıkla geçen bir yazdan sonra BM İtalya'ya gözlemci yolluyor. Buna karar veren de, faşist Pinochet hapislerinde işkence görmüş biri olarak insan haklarından anlayan Michelle Bachelet. Salvini'nin şantaj yaparak BM fonlarını kesme tehdidi de utanç verici" dedi.

Avusturya yönetimi ise Bachelet'in açıklamasına karşılık olarak, BM heyetinin incelemesini "Avusturya hakkındaki önyargıları ve bilinçli yanlış bilgilendirmeleri düzeltme fırsatı" olarak gördüklerini belirtti.

Avusturya Basın Ajansı'nın haberine göre Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avusturya'da göçmenlerin yaşam koşullarının dünyanın en iyileri arasında yer aldığını söyledi.

Kurz ayrıca, "Umarız bu tetkikten sonra BM, işkence ve idamın gündemde olduğu; ifade, basın, toplantı ve inanç hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı ülkelere ayıracak zaman ve kaynak da bulur" dedi.

BBC

Birleşmiş Milletler İtalya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title