Haberler

Maduro Ülkesindeki Krizin Nedenini Buldu: "Kolombiyalılar"

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ülkesinde yaşanan ekonomi krizin nedeninin Kolombiyalılar olduğunu açıklayarak, ülkesinde yaşayan Kolombiyalılar için tazminat istemeye karar verdi.

Ülkesinde 5.6 milyon Kolombiyalı olduğunu iddia eden Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, petrol zengini olan ülkesinin bu yüzden ekonomik sıkıntı yaşadığını ve Venezuellalıların ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Maduro, Venezuela'da yaşayan Kolombiyalıların ülkesinin vatandaşlarının hakkı olan istihdam, maaş, sağlık, eğitim ve barınma haklarını ellerinden aldıklarını savundu. Bu yüzden Bogota hükümetinin Venezuela'ya tazminat ödemesi gerektiğini açıkladı. Bu talebin en kısa sürede Kolombiya'ya iletileceğini söyledi. Venezuela cumhurbaşkanı gazetecilere yaptığı açıklamada, komşularından tazminat almak için bütün uluslararası mekanizmaları kullanacaklarını duyurdu.

Maduro hükümeti, Venezuela'da 5,6 milyon Kolombiyalı olduğunu iddia etse de 2011'de yapılan son nüfus sayımına göre bu rakam 721 bin. Kolombiya Dışişleri Bakanlığı ise Venezuela'da yaşayan vatandaşlarının 940 bin civarında olduğunu tahmin ediyor.

Cumhurbaşkanı Maduro, Kolombiya, Brezilya, Ekvador ve Peru gibi ülkelerin, Venezuela'nın ekonomik krizinden kaçan milyonlarca insanın göçüne yönelik endişeler taşıdığını reddetti.

Şili Dışişleri Bakanı Roberto Ampuero ise yaptığı açıklamada, Latin Amerika'da 14 ülkenin oluşturduğu Lima Grubunun, BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunulmak üzere bir karar hazırladığını söyledi. Ampuero, "Venezuela'daki insani kriz acildir. Uluslararası toplum tarafından göz önünde bulundurulması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

BM'ye göre 2015 yılından bu yana 2.3 milyon Venezuelalı ülke dışına çıktı. Ayrıca Venezuela Cumhurbaşkanı, ülkeyi ciddi ekonomik krizin ortasında bırakmaya karar verenlerin ceplerini dolarlarla doldurup kaçtığını iddia etti. Hükümetlerine karşı yürütülen uluslararası bir kampanyanın aldatıcı teklifleri tarafından baştan çıkarıldığını gündeme getirdi. - KARAKAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nicolas Maduro Venezuela Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title