Haberler

Sepsis Farkındalığı İçin Bisiklet Turu Bursa'da!

Güncelleme:

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Yoğun Bakım Derneği, sepsis hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla, sağlık çalışanlarının ve vatandaşların konu hakkında bilinçlenmesini hedefleyen bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Bursa İl Sağlık müdürlüğü ve Türk Yoğun Bakım Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesindekamu hastanelerinde çalışan uzman hekimlere Sepsis eğitici eğitimi verilecek. Diğer bir etkinlikte ise Bisikletliler Derneği Bursa Temsilciği, sepsis hastalığına dikkat çekmek amacıyla 'Yaşamı değil "Sepsis" i Frenle!' sloganıyla şehir merkezinde bisiklet turu düzenleyecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sepsis'in dünyadaki en önlenebilir ölüm sebebi olduğunu ve erken tanı ile hayat kurtarılabilir bir hastalık olduğunu söyledi. Erken tanının farkındalığın artması ile mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Akan, " Böylesine önemli bir hastalık hakkında sağlık çalışanlarımızın bilinçlerini arttırmak amacıyla Türk Yoğun Bakım Derneği ile bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında ilimiz kamu hastanelerinde görev yapan yoğun bakım, anestezi, infeksiyon hastalıkları, iç hastalıkları, göğüs hastalıkları, genel cerrahi, nöroloji, acil tıp ve aile hekimliği uzman hekimlerinden en az bir doktora sepsis farkındalık, tanı, ilk tedavi ve ileri tedavileri içeren eğitici eğitimleri gerçekleştirilecektir. Eğitim alan hekimlerimiz ise daha sonra kendi hastanelerinde bulunan personele konu hakkında eğitim verecekler" dedi.

SEPSİS FARKINDALIĞI İÇİN BİSİKLET TURU

Dünya Sepsis Günü farkındalık çalışmaları kapsamında Bisikletliler Derneği'nin Türkiye'de birçok ilde bisiklet turu organize edeceğinin bilgisini veren Dr. Akan, " Bu kapsamda ilimizde de Bisikletliler Derneği Bursa Temsilciliğinin katılımıyla sepsis hastalığına dikkat çekmek amacıyla bir bisiklet turu düzenlenecektir. 'Yaşamı değil "Sepsis"i Frenle!' sloganıyla düzenlenecek olan bisiklet turu, Pazar günü saat 10:30 'da Yeşil Türbe Meydanı'ndan başlayacak olup Eker Meydan'a kadar devam edecektir. Bisiklet turuna tüm vatandaşlarımız davetlidir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title