Haberler

Olağanüstü Genel Kurul Kararı İptal Olabilir mi ?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, aldıkları Olağanüstü Genel Kurul kararının iptalinin neden mümkün olamayacağını açıkladı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan eylül ayı divan toplantısında açıklamalarda bulundu. Genel kurula gitme kararını açıklayan Mustafa Cengiz, "Burada yönetim kurulu olarak geçen ay kararı aldığımız toplantıda ben de sordum. Yanlış söyleyebilirim ama asla yalan söylemem. 'Bunları biz niye istiyoruz' dedim. Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek ve Ünal Aysal başkan zamanında benzer tartışmalar oldu. Galatasaray'ı satıyorsunuz, hisse senetlerini satıyorsunuz diye eleştiriler oldu. 'Gitmeyelim' dedim, 'hayır' dediler. Galatasaray dernekler yasasına tabii. Siz bankaya, herhangi bir resmi kuruma gittiğinizde sizden yeni yönetime verilmiş yetki istiyorlar. Hukuk ve emlak kurulum bunu bizden ısrar etti. 'Yeni mevzuata göre genel kuruldan almak zorundasınız' dediler. 'Tapuda işlem yaparken gerekli' dediler. Duygun abi, Ünal Aysal, Dursun Özbek almış. Biz de almak durumundayız. Ben geçmiş yönetimlerden bu aklı aldım. Bu açık ve net. Ben Duygun abiyi eleştirmek için söylemiyorum. Geçmiş yönetimlerden aldık. Öyle bir talebi geri çekersek, 2015 yılında alınan kararı da yok sayarız. Biz tüzük değişikliği yapmıyoruz. Mevzuatta çıkan yasaya uygun hareket ediyoruz. Devlet öyle demiyor. 'Hayır' diyor. 'Senin yeni yönetiminin yetkisini getir' diyor. Biz dernekler kanununa tabiiyiz" şeklinde konuştu.

"İNŞAATI DEVAM ETTİRMELİYİZ" Mecidiyeköy'deki otel inşaatı konusundaki eleştirilere cevap veren Başkan Cengiz, "Teknokent yetkisi isteyeceğim. Yapabilirsek teknokent yapacağım. Ülke talep açısından bir kriz yaşıyor. Bu krizi kabul edelim. Dursun başkan 5 milyon Dolar taahhüt etti. O duruyor. Biz bunu nasıl yaparız. Ona çalışıyoruz. Daha önce sizlerin oyları ile aynı madde geçti. Bu maddenin aynısı istedik. İnşaatı devam ettirmeliyiz. Abdurrahim bey ile Dursun Özbek'in 4 milyon Euro'ya yakın olan şeyi üstümüze alacağız. Biz bunu devamlı yaptık" diye konuştu. Başkan Cengiz Hasnun Galip binasına yeni yapılacak şeyler için yetki istediklerini belirtti.

"BAŞKA BİR ARAZİNİN TAHSİS EDİLMESİ İÇİN TALEPTE BULUNDUK" Kemerburgaz Tesisleri'nin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Cengiz, "Bütün devlet dairelerini gezdik. Bütün zamanımı, 24 saatimi veriyorum. Orada bir maden ruhsatı var. Çok acı. 'Fotoğrafını koyun' dedim. Orada bir mandıra var. İçeri giremedik. Birinci orduya gittik. Arkadan mühendislerimiz çalışma yaptık. Adam 30 milyon TL istedi. Nisan ayında istedi. Biz bunun için devlete gittik. Devlet sağ olsun bir heyet kurdu. Galatasaray Spor Kulübü kamu yararına bir dernektir diye zorluyor. Bir şeyden korkuyoruz. Kurul 'madenciye bedel takdir edilirse' derse biz bunu veremeyiz. Bizim mali durumumuz meydanda. Başka bir arazinin tahsis edilmesi için talepte bulunduk. Herhangi bir insanın zor duruma düşmesi beni üzer. Çok maliyetli olacak. 90 milyon Euro'ya yakın. Kot farkı 40 metre. 16 katlı bir apartman yapılır. Biz buna rağmen bunun realizasyonu için çalışıyoruz. Devletten rica ediyorum bununla ilgili ekstra maliyet çıkarmasınlar. Yapılan anlaşmalarla bunu ödüyoruz. Emlak Konut'un verdiği 20 milyon TL avans" değerlendirmesinde bulundu. Başkan Cengiz Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin içinde yapılması planlanan spor salonu için de kendilerine yetki verilmesi gerektiğini ifade etti.

"BİZ O SATIŞ OFİSİNİ İSTİYORUZ" Teknokent yapımı için Maliye ve Teknoloji Bakanlığı'nın kendilerini desteklediğini açıklayan Mustafa Cengiz, "Galatasaray olarak ilki yapacağız. Bizim sağ tarafta terk ettiğimiz araziye satış ofisi kuruldu. Biz o satış ofisini istiyoruz. Terk ettiğimiz yeri alacağız. İBB'ye teşekkür ediyorum. Görüştüm Mevlüt başkanım müthiş destek veriyor. Stat çalışmaları için dün startı başladılar. 8 yıldır ilk defa oluyor. Bu şu anda yok. 3 yıl içinde olabilir. Mecidiyeköy'de 3-4 milyon Dolar gibi iyi bir ekonomi gelir" açıklamasında bulundu.

"ADA KONUSUNDA İÇİNİZ RAHAT OLSUN" Galatasaray Adası üzerinde 5 tane dava olduğunu belirten Cengiz, "Bunlardan birini ben açtım. Tahliye davası açtım. Kirayı ödememiş. Biz orada yakaladık, dava açtık. 140 milyon TL dava açtık. İçiniz rahat olsun. Galatasaray başkanı olarak konuşuyorum. Ben size söz veriyorum. Galatasaray Adası'nda 2015 yılında alınan karar dışında bir şey istemiyoruz. Bizim orada profesyonel işletmeci bulmamız gerekiyor. Ünal bey zamanında açılan davalardan birini kaybettik. Hukuk büromuz çalışıyor. Resmi açıklama yaptık. İrtifak adada önemli konu, başlatıldı. İskele tarafı için de başvurduk, onu da alıyoruz" dedi. Riva'nın Emlak Konut'a devredilirken okul alanı zorunlu tutulduğunu hatırlatan Mustafa Cengiz, "Okul alınmış. Okul alanını biz üstümüze aldığımız için adam orada satış yapamıyor. Ne yapmamız gerekir, bağışlamamız gerekir. Biz bunu genel kurulda karar alacağız. Bağış bu. Bunun için bu madde konuldu. 1500'e yakın villa yapılacak. Galatasaray'ın buradan elde edeceği 990 milyon TL'nin 540'ını yedik bitirdik. Artı kar etmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"12 MİLYON 500 BİN TL VERGİ YATIRDIK" Olumlu anlamda ilklerin kulübü olduklarını söyleyen Cengiz, "İlk defa amatör torba yasadan vergi yatırdık. 12 milyon 500 bin TL vergi yatırdık. 10 milyon 500 milyon TL torbada paramız var. Sizlerin desteği ile bu yatırdığımız vergiler artar. Basketbol ve Voleybol A.Ş hakkı almak istiyoruz. Sözlü olarak bunu aldık" dedi.

"1 MİLYAR 187 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİK" Genel Kurulu ertelemeyeceklerini açıklayan Mustafa Cengiz, "Halının altına süpüremeyiz. Çok büyük ekonomik savaş veriyoruz. Geldiğimizden beri elde ettiğimiz hasılat 1 milyar 187 milyon TL. 7 ayda. Harcamamız 1 milyar 184 milyon TL. 3 milyon artıdayız. UEFA bunu gördüğü için ikinci defa katılma verdi. Bunu unutmayalım" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title