Haberler

Muğla Cinsel Saldırıya Uğrayıp Darp Edilen İngiliz Kadın Fenalaşınca Tekrar Hastaneye Kaldırıldı

İngiliz kadının annesi ve kız kardeşinden 'Yaşananlar insanlık dışı' tepkisiMUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, bir diskoda tanıştığı kendisi gibi İngiliz vatandaşı olan Declan Tyrone Marshall (27) tarafından darp edilen, tedavisinin ardından taburcu olan E.L.H.

İngiliz kadının annesi ve kız kardeşinden 'Yaşananlar insanlık dışı' tepkisi

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, bir diskoda tanıştığı kendisi gibi İngiliz vatandaşı olan Declan Tyrone Marshall (27) tarafından darp edilen, tedavisinin ardından taburcu olan E.L.H. (35), kaldığı arkadaşının evinde tekrar fenalaşınca yeniden hastaneye kaldırıldı. E.L.H.'nin başına gelenleri öğrenip İngiltere'den gelen annesi Dona Newman ve annesinin ikinci evlliliğinden olan kardeşi Amy Nweman, yaşananların insanlık dışı olduğunu söyledi.

Finans uzmanı E.L.H., 3 Eylül'de, tatil için kendisi gibi İngiliz vatandaşı olan arkadaşı Lauren Jane Russel'in (31) İçmeler Mahallesi'ndeki evine geldi. İki kadın arkadaş, 10 Eylül Pazartesi günü, Yat Limanı'nda bulunan Barlar Sokağı'ndaki bir diskoya gitti. Eğlenen iki arkadaş burada, İngiliz vatandaşı Declan Tyrone Marshall ile tanıştı. Gecenin sonunda üçlü, taksi ile Russel'in evine geçti. İddiaya göre, cebinde yeterli parası olmadığını ve o saatte dolmuş bulunmadığı için evine dönmesinin zor olduğunu belirten Marshall da iki İngiliz kadınla kalıp, salondaki kanepeye uzandı. Sabah E.L.H.'nin odasından gelen sesler üzerine merak eden Russel, yanına gittiğinde arkadaşını yerde darp edilmiş olarak baygın halde bulup, ambulans çağırdı. Sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye kaldırılan E.L.H., tedaviye alındı. Elmacık kemiğinde kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunan E.L.H., ilk tedavisinin ardından polise verdiği ifadesinde, gittikleri diskoda tanıştıkları ve gecenin sonunda kendileri ile birlikte gelen Marshal'ın odalarına çekilmelerinden bir süre sonra yanına geldiğini belirtip, Yatağa yanıma uzanıp, beni elle taciz etti. Bu sırada uyanmam üzerine, ilişki teklifinde bulundu. Erkek arkadaşım olduğunu söyleyip, teklifini geri çevirdim, odamdan uzaklaştırmak istedim. Öfkelenip yüzüme yumruk attı, diz kapağı ile defalarca vurup, kaçtı. Bayılmışım diyerek, şikayetçi oldu.

Polis, güvenlik kamerası ve MOBESE kameralarından yola çıkarak Marshall'ı kaldığı otelde ertesi gün yakaladı. Ülkesinde uyuşturucu satmak suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden ailesini görmek için 1 hafta izinli olarak çıkıp, kadın arkadaşıyla Marmaris'e geldiği öğrenilen Marshall, sevk edildiği adliyede tutuklanıp Muğla E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Ülkesinde elmakçı olduğu ancak bir süre önce iflas ettiği belirlenen Marshal'ın uyuşturucu satmak ve darp gibi çeşitli suçlardan sabıkası olduğunu bilmediği öğrenilen birlikte tatile geldiği kadın arkadaşı da olayı öğrenince Dalaman Havalimanı'ndan ülkesine döndü.

İNGİLİZ KADIN FENALAŞTI

Tedavi gördüğü Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından dün (çarşamba) taburcu edilen E.L.H. ise tekrar olayın yaşandığı arkadaşı Russel'in evine döndü. E.L.H.'nin başına gelenleri öğrenen İngiltere'de yaşayan annesi Dona Newman ve annesinin ikinci evlliliğinden olan kardeşi Amy Nweman bu sabah Marmaris'e geldi. Ancak, E.L.H., bugün öğlenden sonra tekrar fenalaşınca, yakınlarıın cağırdığı ambulansla yeniden Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tomografi çekilen E.L.H., beyin kanaması ihtimaline karşı gözlem altına alındı. Beyin cerrahı ve iç hastalıklar uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yapılacak tettikler sonrasında İngiliz kadının daha kapsamlı bir hastanede tedavisine devam edilip edilmeyeceğine karar verileceği öğrenildi.

ANNE VE KIZ KARDEŞ İSYAN ETTİ

Marmaris Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde gözü yaşlı şekilde kızından gelecek haberi bekleyen Dona Newman, Bir insan başka bir insanı bu şekilde darp edip, çekip gidemez. Bu kişi hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmiş. İnsanlık dışı bir durum. Şu an tek düşündüğüm kızımın iyileşmesi, durumu çok kötü dedi.

Amy Nweman da ablasının darp edilmesinin insanlık dışı olduğunu belirtip, Söyleyecek söz bulamıyorum dedi.

YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ

Muğla Valiliği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu ve Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, darp edilen İngiliz kadının ailesine ulaşarak ücretsiz avukat tutulacağını ve her türlü destek için çalışmaların başlatıldığını bildirdi. Ayrıca, tekrar hastaneye kaldırılan E.L.H. ile ilgili yaşanan gelişmeler konusunda da İngiltere Marmaris Fahri Konsolosluğu'na da bilgi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title