Haberler

Selin Vurduğu Bandırma'da Metrekareye 130 Kilogram Yağış Düştü (2) Yeniden

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde sağanak yağmurun ardından meydana gelen sel baskınlarına müdahale için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın Başkanlığı'nda kriz merkezi kuruldu.

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde sağanak yağmurun ardından meydana gelen sel baskınlarına müdahale için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın Başkanlığı'nda kriz merkezi kuruldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zekai Kafaoğlu, İtfaiye Dairesi olarak Bandırma Erdek bölgesinde 700 ihbar sonrası 356 vatandaşın mahsur kaldığı yerlerden kurtarıp güvenli bölgelere sevk edildiğini söyledi.

Bandırma'da sabah saatlerinde başlayan sağanak, akşam saatlerinde yeniden etkili oldu. Şiddetini artıran artıran sağanak hayatı olumsuz etkilerken, sık sık çakan şimşekler ve gök gürültüsü sonrası kentin bir bölümünde elektrik kesintileri yaşandı. Sular rögar kapaklarından taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Esnaf taşan suların işyerlerine girmemesi için yoğun çaba sarf etti. Yağmura dışarıda yakalanan vatandaşlar ise kapalı yerlere sığınmaya çalıştı. Yolda biriken sular nedeniyle sürücüler, zor anlar yaşadı, trafikte de aksamalar oldu. Özellikle İnönü, Cumhuriyet ve NATO caddelerinde trafik durma noktasına geldi. İlçede şiddetli sağanak akşam da etkili olduğu ve birçok bölgede yağmur suları sele dönüştü.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında kriz merkezi kuruldu. Vali Yazıcı beraberinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile selde zarar gören esnafı ziyaret etti, selde en büyük hasarın meydana geldiği Cumhuriyet Meydanı, Şehit Süleyman Bey ve Kaşif Acar Caddelerinde inceleme bulundu.

METREKAREYE 130.7 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

AFAD'ın bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vali Yazıcı, metrekareye 130,6 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Yazıcı, "Bu bir afet, çok sayıda esnafımızın işyerini su basmış durumda. Allah'a şükür ki mahsur kalan vatandaşımız yok. İnsan ve hayvan, bir can zarar görmedi. Bize ulaşan bütün ihbarlara cevap verildi. Çok sayıda insan ve araç mağdur durumdan kurtarıldı. Şükürler olsun ki can kaybımızı yok. Maddi hasarlar var. Erdek'te birkaç köy yolumuz kapalı inşallah bu akşam onarı da açacağız. Meteoroloji'den aldığımız bilgiye göre yağış yoğun olmamakla birlikte sabaha kadar devam edecek. Büyük geçmiş olsun. Yarın AFAD koordinesinde diğer birimler zarar tespiti için işyerlerini ziyaret edecekler. Tespitlerini yapacaklar. Ona göre iş yeri sahiplerine şunlar yapılabilir ya da sigorta ile ilgili işlemleri o tür belgeleri halledebilirler. Bu kadar büyük bir yağış olup da can kaybı ve büyük bir hasar olamamasına seviniyoruz. Cadde ve yolarımızda bozulmalar var onu da iki belediyemiz hızlı bir şekilde giderecektir" dedi.

356 KİŞİ MAHSUR KALDIĞI YERLERDEN KURTARILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Bandırma'da bütün personeli seferber ettiklerini belirterek, "Ekiplerimiz 700 tane ihbar sonrası 115 personel ve 32 araçla toplamda 356 vatandaşımızı mahsur kaldığı yerlerden kurtarıp güvenli bölgelere sevk ettik. Sevindirici tarafı can kaybı yok" diye konuştu.

BANDIRMA 10 YIL ARADAN SONRA SEL FELKATİ YAŞADI

Bandırma Belediye Başkanı da Bandırma'nın 10 yıl sonra böyle bir afetle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Suyun debisi o kadar yüksekti ki granitleri bile söktü. Sel taşların, granitlerin sökülmesine neden oldu. Ekiplerimiz baskın bölgelerinde bekledi ama sel çok şiddetliydi. Bunlara rağmen ucuz atlattığımızı düşünüyoruz. Ekiplerimiz hemen çalışmalara başladı. En kısa sürede eski haline getireceğiz. Yaraları kısa sürede saracağız. 2 gün içinde bozulan yolları yapacağız" diye konuştu.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Yazıcı Balıkesir Bandırma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
title