Haberler

Kastamonu'yu Dolu Yağışı Vurdu: 370 Araç ve 90 Ev Delik Deşik Oldu

Güncelleme:

Kastamonu kent merkezinde dün akşam saatlerinde 20 dakika etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışında, ilk belirlemelere göre 370 araç ve 90 ev hasar gördü.

Kastamonu kent merkezinde, dün akşam saatlerinde 20 dakika etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışında, ilk belirlemelere göre 370 araç ve 90 evin hasar gördüğü belirtildi.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DOLU ARAÇLARA ZARAR VERDİ

Kastamonu'da dün saat 18.00 sıralarında hava karardı, ardından dolu yağışı başladı. Vatandaşların hazırlıksız yakalandığı yağış sırasında ceviz büyüklüğündeki dolu ve araçlara zarar verdi.

EVLERİN DUVARLARI DELİK DEŞİK OLDU

Dolu nedeniyle araçların camları kırıldı, ev ve işyerlerinin duvarları ile çatıdaki kiremitler delik deşik oldu. Elektrik ve internet bağlantılarının da kesildiği kentte hayat felç oldu. Emniyet araçlarında da dalu nedeniyle hasar oluştu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kastamonu Valiliği, etkili olan dolu yağışının ardından kriz merkezi kurdu. Kriz merkezine gece yarısı sıralarına kadar 370 aracın ve 90 evin hasar gördüğüne ilişkin talep geldiği belirtilen açıklamada, bugün ise hasar tespit çalışmalarının başlayacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"370 ARAÇ VE 90 EV HASAR GÖRDÜ"

"İlimizde 13.09.2018 günü akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz merkezine saat 23.40 itibariyle 370 adet araç ve 90 adet ev hasarına ilişkin talep alınmıştır. Kriz merkezimize vatandaşlarımızın talepleri sabaha kadar alınmaya devam edecektir. 14.09.2018 Cuma gününden itibaren mesai saatleri dahilinde valiliğimizde bulunan açık kapı biriminde de vatandaşlarımızın taleplerini yapabileceklerdir. Oluşturulan afet hasar tespit ekiplerince hasar/zarar tespit çalışmaları 14.09.2018 tarihinden itibaren başlayacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

Nötr:

Kesin ağaçları devam dereleri kurutun ev yapın kazandıklarınızla villada yaşayın lüks araca binin ama öyle doğa bedelini ödetince kızmak alınmak yok.

14
2
yanıtYanıtla
TANJU:

ANTİFİRİZ KEYİF ALDIN GALİBA. BİJON ANAHTARI SENİ

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

Ben zaten herkese demiştim bunlar bidaha seçilirse başımıza taş yağar diye al yağdı işte

7
9
yanıtYanıtla
ALLAH RAZI OLSUN:

Büyük Kahinimiz, geleceğimizdeki bilinmezliklerden bizi kurtaran yüce ruh, sana övgüler tebrikler şahşahalar

yanıt0
yanıt0
polat:

he he 1999 depremindede bu hükümet vardı değilmi ulan dünyaya birgün güneş doğmazsa hükümeti suçlayacak raddeye gelmişsiniz.

yanıt0
yanıt0
hakan:

yabancı bi ülkede olsa allahın laneti derdiniz :)

13
3
yanıtYanıtla
ALLAH İŞİNİ BİLİR:

Allah bu müsibeti kastamonuya layık gördüyse vardır bir bildiği; Yüce Allah ıskalamaz, imtihan etmek istemiş de olabilir, cezalandırmak da.

3
11
yanıtYanıtla
esra:

ne alaka saçmalamayın.

yanıt2
yanıt3
ALLAH İŞİNİ BİLİR:

Cübbeli Hocamızın Deprem Sohbetlerini dinlemelisin. Esra

yanıt1
yanıt0
ALLAH İŞİNİ BİLİR:

Allah bilmiş, ben bilmesem ne olur, vaka ortada, kuşları da aşağılama bu arada kuş kadar kıymeti yok kuşları hor görenin Sinan.

yanıt1
yanıt1
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title