Haberler
BBC

Fransa'daki Bir Okulun Tanıtım Fotoğrafında Beyaz Öğrenciler, Photoshop ile 'Siyaha' Boyandı

Güncelleme:

Özel Fransız sanat okulu Emile-Cohl'ün internetteki tanıtım fotoğrafında çok kültürlülük izlenimi vermesi için bazı beyaz öğrencilerin yüzleri siyaha boyandı.

Fransa'nın Lyon kentindeki özel bir sanat okulunun internet sitesinde yer alan tanıtım fotoğrafında çok kültürlülük izlenimi verilmesi için bazı beyaz öğrencilerin yüzlerinin siyaha boyandığı ve dijital olarak araya siyah öğrencilerin eklendiği ortaya çıktı.

ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK İÇİN, PHOTOSHOP'LA BEYAZ ÖĞRENCİLERİ SİYAHİ YAPTILAR

Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Emile-Cohl adından bir sanat okulu tanıtımı için Amerikalı bir şirketle anlaştı. Öğrenciler internet sitesinde yer alan fotoğraftaki değişikliği fark etti. Fotoğraftaki bazı beyaz öğrencilerin, çok kültürlülük izlenimi vermesi için, yüzlerinin siyaha boyandığı ve dijital olarak araya siyah öğrenciler eklendiği ortaya çıktı.

AMERİKALI ŞİRKET, OKUL YÖNETİMİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medyada fotoğrafın orijinalinin yayımlanmasından sonra, Amerikalı şirket, özür diledi. Fotoğraf bir süre sonra siteden kaldırıldı.

Fransa'daki Bir Okulun Tanıtım Fotoğrafında Beyaz Öğrenciler, Photoshop ile 'Siyaha' Boyandı

OKUL: OLANLAR, BİZİM BİLGİMİZ DIŞINDA

Okulun yöneticileri fotoğraftaki rötuşlardan öğrencilerin uyarısıyla haberdar olduklarını ve bu eylemi onaylamadıklarını söylediler. Okul Müdürü Antoine Riviere, Los Angeles'taki yeni kolejleri için bir Amerikan halkla ilişkiler şirketine bazı fotoğraflar gönderdiklerini ve bilgileri olmadan bunların değiştirildiğini söyledi, "Bu, okulumuzun temsil ettiği değerlerin tamamen antitezi" dedi.

BBC

Sosyal Medya Lyon Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title