Haberler

Kastamonu'yu Dolu Yağışı Vurdu; 370 Araç ve 90 Evde Hasar - Görüntülü

Kastamonu'yu dolu yağışı vurdu; 370 araç ve 90 evde hasar (2) - GÖRÜNTÜLÜKastamonu'yu dolu yağışı vurdu;

Kastamonu'yu dolu yağışı vurdu; 370 araç ve 90 evde hasar (2) - GÖRÜNTÜLÜ Kastamonu'yu dolu yağışı vurdu; 370 araç ve 90 evde hasar (2) - GÖRÜNTÜLÜ

GÜN IŞIYINCA KORKUNÇ GÖRÜNTÜYLE KARŞILAŞTILAR

Kastamonu'da dün akşam saatlerinde yaklaşık 20 dakika süre etkili olan dolu yağışının izleri silinmeye çalışılıyor.

Kent merkezinde etkili olan dolu yağışı sonrası ev ve işyerleri ile araçların camları kırılan, duvar ve kiremitleri delik deşik olan vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Meteoroloji İl Müdürlüğünden aldıkları rapor ile birlikte AFAD İl Müdürlüğü'ne başvurmaya başladı. Vatandaşlar, ilk belirlemelere göre 370 araç ve 90 evin hasar gördüğünü hatırlatarak Kastamonu'nun afet bölgesi ilan edilerek zararlarının karşılanmasını istedi.

CAMCILAR ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU

Şiddetli dolu yağışı nedeniyle araçlarının camları kırılan vatandaşlar oto tamircilerinin önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Tamirciler vatandaşların isteklerini karşılamakta zorluk çektiklerini belirtirken, kentte cam bulamayan vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için yakın kentlere gitmeye başladı.

BİNALARIN DIŞ YÜZLERİ KURŞUNLANMIŞ GİBİ DELİK DEŞİK

Doludan etkilenen bazı binalar ise il merkezinde ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Dolu yağışının etkisiyle dış yüzeyleri delik deşik olan binalar adeta savaş manzarasını andıran görüntüleri anımsatırken vatandaşlar bu durumu şaşkınlıklarını izlediler.

KUŞLAR ÖLDÜ

Yoğun dolu yağışı nedeniyle park ve bahçelerde korunmasız yakalanan çok sayıda sığırcık ve güvercin gibi kuşlarında öldüğü görüntüleri vatandaşların üzüntüsüne neden oldu. Belediye temizlik işçileri, sabah saatlerinden itibaren kuş ölülerini de parklardan toplamaya başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title