Haberler

Diyarbakır'da, 8 Yaşındaki Çocuk Bağırsak Şarbonundan Öldü

Güncelleme:

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne mide ve bağırsak kanaması ile getirilen E.T.'nin (8) bağırsak şarbonundan hayatını kaybettiği belirtildi. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir, çocuğun yapılan kan ve gaita tetkiklerinde bağırsak şarbonuna bağlı olarak hayatını kaybettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

BAĞIRSAK KANAMASI İLE AMELİYATA ALINDI, HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis'in Hizan ilçesinden 28 Ağustos'ta Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne mide ve bağırsak kanaması ile getirilen E.T., ameliyata alındı ve bir gün sonra yaşamını yitirdi.

ŞARBONA BAĞLI OLARAK YAŞAMINI YİTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Ölüm nedeniyle ile ilgili yapılan kan ve gaita tetkiklerinde çocuğun bağırsak şarbonuna bağlı olarak yaşamını yitirdiği ortaya çıkarken, üniversitenin tetkikleri daha ileri bir laboratuvarda incelenmesi için ilgili birimlere teslim ettiği öğrenildi.

Diyarbakır'da bugün şarbon hastalığına dikkat çekmek için Tabip Odası, Veteriner Hekimler Odası, Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında, Diyarbakır'da tedavi gören 8 yaşındaki bir çocuğun şarbon nedeniyle öldüğü açıklandı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir, Bitlis'ten Diyarbakır'a getirilen ve bağırsak ve mide kanaması olan bir çocuğun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemen ameliyeta alındığını söyledi. Ameliyattan sonra söz konusu çocuğun yaşamını yitirdiğini belirten Demir, "Laboratuvarda yapılan kan ve gaita tetkiklerinde çocuğun bağırsak şarbonuna bağlı yaşamını yitirdiği ortaya çıktı" dedi.

HASTANE KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

Tabip Odası Başkanı Demir, endişeli olduklarını ve daha fazla ölümlerin yaşanmaması için yetkilileri önlem almaya çağırırken, Dicle Üniversitesi Hastanesi ise şu ana kadar konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (23)

HIRBO:

UCUZ ET SATACAM DİYE ÜLKEYE HASTALIKLI ET GETİREN BU HÜKÜMET BAŞ SORUMLUDUR

43
6
yanıtYanıtla
muro:

Dangalak hırbo hemen teşgisi koymusun .

yanıt1
yanıt6
MANYAĞIN TEKİ:

ÜLKEMİZDE HAYVANCILIĞI, ÇİFTÇİLİĞİ BİTİREN, HASTALIKLI HAYVANLARI İTHAL EDEN DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN. . . ÜLKECE BUNU HAKETTİK. ALLAH BUNLARA OY VERENLERDEN DE RAZI OLSUN. . .

34
7
yanıtYanıtla
Üzülü Yorum:

onlara ejder meyveli liçi, bize layık gördükleri şarbonlu et. Valla düşünüyorum da düşman olsa ancak bu kadar zulmeder.

32
5
yanıtYanıtla
haklısınız:

gerçekten en güzel ve anlamlı yorum sizin

yanıt2
yanıt1
EdiAta:

Bakanımız ''-Bakın! Kimse ölmedi!!!'' diyordu. Vebali boynuna bu durmu sindiremiyorum. Haram olsun, bunu ülkemize musallat edene edenlere rabbim affetmesin. Hesabını sorsun. 8 yaşında arkadaş sekiz yaşında küçük bir çocuk. Haberlerde bunlara vesile olanları görmek istiyoruz. Yargıda görmek istiyoruz. Adalet varsa ki adalet istiyoruz. . .

16
5
yanıtYanıtla
Dursun Galaş:

Verin yetkiyi görün etkiyi dediler işte sonuç :)

17
3
yanıtYanıtla
mayk:

şarbon bağırsağa gelene kadar ağzını hasta eder bu haber biraz garip geldi

2
18
yanıtYanıtla
Raco:

Sarbon olmayabilir ama gunahini almiyalim.insallah baska bir nedenden rahmetli olmamistir

3
14
yanıtYanıtla
Ggf:

Kesiminde şüpheli olan etleri yemedigimiz elhamdülillah bir problemimiz yok.Allahin sınırlarına dikkat etmezseniz daha çok belalar gelicek.

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title