Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile Şahinbey ve Oğuzeli belediye başkanları, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin kutlama mesajı yayımladı.

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ile Şahinbey ve Oğuzeli belediye başkanları, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Taşdoğan mesajında, fikri, vicdanı ve irfanı hür nesilleri doğru bir istikamete yönlendiren öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden bir dinin ve ilmin aktarıcısı, yönlendiricisi olan öğretmenliğin kutsal mesleklerin başında yer aldığına işaret eden Taşdoğan, şunları kaydetti:

"Hocaya hürmet Türk'ün öz töresidir. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' diyen Hz. Ali, bu hikmetli sözüyle toplumların kurtuluş reçetesini sunmuştur.

Talebe olmak ruhun şuurlu, kontrollü, düzenli bir seviyeye çıkmasıdır. Yani ruh terbiyesi asıl amaç, akademik bilgi bunun neticesidir. O vakit diyoruz ki, her yavrumuz, her gencimiz evvela kendi insani değer ölçülerimizi öğrenmeli, hayatına tatbik etmelidir. Bu sebepler neticesinde eğitim ve öğretimin bir ülkenin ana meselesi olduğunu kabul ediyoruz. Tüm anne ve babalardan evlatlarına yardımcı olmaları hususunda ricada bulunuyorum. Servis şoförü arkadaşlardan kendilerine emanet edilen öğrencilerimizi sağsalim evlerine teslim etmeleri konusunda daha dikkatli olmalarını diliyorum."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yeni eğitim ve öğretim yılında okulların eksikliklerinin giderilmesinde ve ihtiyaçlarının karşılanmasında tüm imkanların seferber edileceğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları dile getirdi:

"Öğrencilerimiz yaz tatilinin ardından ders başı yapıyor. Bu genç beyinler Türkiye'mizin geleceğidir. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa yararlı olmak okuma, yazma ve öğrenmekle başlar. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılmaktadır. Şahinbey Belediyesi olarak eğitime destek olmak adına birçok çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu kapsamda 4 modern okul yaprak öğrencilerimizin hizmetine sunduk."

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç da eğitimde alınacak gelişmenin, uluslararası rekabetin en önemli göstergesi olduğuna işaret etti.

Ülkenin geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesi için kaliteli bir eğitimin gerekliliğine dikkati çeken Kılıç, şunları kaydetti:

"Oğuzeli Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için seferber ediyoruz. Amacımız ülkemizin geleceğine katkıda bulunabilecek nesiller yetiştirmek. Geleceğimizi şekillendirecek olan öğrencilerimize sonuna kadar güveniyoruz ve her koşulda onların yanlarındayız. Vatansever gençlerimiz ülkemizin geleceğinin mimarları olduğundan şüphemiz yoktur. Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı unutmamalıyız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumumuzun geleceği için de büyük önem taşımaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Şahinbey Oğuzeli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title