Haberler

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Bursa, Kütahya, Yalova, Eskişehir ve Balıkesir'de 2018-2019 eğitim öğretim dönemi törenlerle başladı.

Bursa, Kütahya, Yalova, Eskişehir ve Balıkesir'de 2018-2019 eğitim öğretim dönemi törenlerle başladı.

Bursa'da, Kestel ilçesindeki Atatürk İlkokulunda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, kentteki bin 590 okulda, 35 bin 260 öğretmen ve idareciyle 559 bin öğrencinin yeni eğitim ve öğretim yılına başladığını söyledi.

Yaz döneminde bakım onarıma ihtiyaç duyulan 184 okulda tadilat ve yenileme çalışmaları yaptıklarını anlatan Dülger, şunları belirtti:

"Toplam 568 derslikli 27 okulumuzu ve 5 atölye binasını tamamlayıp ilimize kazandırdık. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyıl dönem başına kadar da 365 derslikli 15 okul ve atölye binasının yapımını tamamlayacağız. Yaz tatili süresince telafi ve yetiştirme kurslarımızdan 9 bin 43 öğrencimiz ücretsiz olarak faydalandı. Eğitimin herhangi bir kademesine dahil olmayan bin 418 Suriyeli öğrencimize hazırlık için Türkçe dil eğitimi verdik. Ayrıca 8 bin Suriyeli öğrencimize ise takviye Türkçe dil eğitimi verdik."

Vali İzzettin Küçük de yaz tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmenin ders başı yaptığını dile getirdi.

Konuşmasında velilere de seslenen Küçük, şunları kaydetti:

"Gözünüzün önünden uzaklaştırmaya kıyamadığınız çocuklarınızı bize seve seve gönül rahatlığıyla emanet ediyorsunuz. Bu konuda rahat olmaya devam edin, her türlü tedbiri aldık. Servis şoförlerinden muavinlerine, okul çevresindeki satıcılara, kantinlerdeki temizlik, hijyen ve satılan mallara, kantindeki görevlilere, öğretmenlere ve her aşamadaki herkesin tetkik ve incelemesi tamam."

Konuşmasının ardından ilk ders zilini çalan Küçük, daha sonra okuldaki bir sınıfı ziyaret etti.

Kütahya

Kütahya'da, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı Fatih Ortaokulunda tören düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılı başlarken geleceğe dair ümitlerini tazelediklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Ümit ediyoruz ki kazasız, belasız, başarılı bir yıl olsun. Milletlerin sahip olduğu farklı zenginlikleri ve güçleri vardır. Tarih, kültür, doğal zenginlikler, siyasi zenginlikler ve güçler gibi. Ama bunların içinde bir tanesi var ki bu en vazgeçilmezidir. Değerlerine sahip, iyi yetişmiş insan gücünün yerini alabilecek hiçbir zenginlik veya güç yoktur. Bu gücü elde etmenin yolu da bu okullardan geçiyor. Onun için geleceğe ait ümidimizi sürekli canlı tutarak eğitim öğretim yıllarına başlamak istiyoruz. Daha iyi okullarla, daha iyi imkanlarla öğrencilerimize yeni fırsatlar elde etmek istiyoruz."

Yeni bir yıla daha başlamanın coşku ve heyecanı içerisinde olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de Kütahya'da, 542 okulda 91 bin öğrencinin ders başı yaptığını bildirdi.

Öğrencilerin şiirler okunduğu törende halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Yalova

Yalova'daki törenler 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Tören, Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulundaki 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış etkinliğiyle devam etti.

Vali Tuğba Yılmaz, buradaki konuşmasında, okulların onarılması yönünde gayret gösterdiklerini belirterek, "Onarımlarını büyük ölçüde tamamladık. Yeni projeleri başlattık. Personel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunların giderilmesine çalıştık. Geçtiğimiz sene 40 özel güvenliğimiz vardı okullarımızda bu sene 73'e çıkardık bu rakamı. Okul önlerindeki tedbirlerimizi tekrar planlayıp uygulamaya koyduk. Bu vesileyle bu çabanın sonucu olarak da öğrencilerimizin bu mutlu gününe ortak olduk." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da gelişmiş huzurlu bir toplumun her yönüyle iyi yetişmiş bireylerden oluştuğunun altını çizerek, "Bu sorumluluğumuzun bilinciyle çocuklarımıza çağımızın imkanlarını en üst seviyede sunan eğitim ortamları sağlama gayretindeyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Vali Yılmaz daha sonra yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Törende Suna Binicioğlu 2 Derslikli Anaokulu ve Z-Kütüphanenin açılışı da yapıldı.

Törene, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, veliler ve davetliler katıldı.

Eskişehir

Eskişehir'de Mithat Paşa İlkokulunda düzenlenen törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu. Vali Özdemir Çakacak ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, okula yeni başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Vali Çakacak, çocuklarını öğretmenlere teslim eden velilere, "Gözünüz arkada kalmasın" diyerek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Türkiye'nin daha da büyüyebilmesi için eğitimin önem arz ettiğini belirten Çakacak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizler Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek, devletimizin ve milletimizin hedefi olan 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için kaliteli eğitime önem vermek zorundayız."

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de devletin teminini gerçekleştirdiği ders kitaplarının 1 milyon adedinin dağıtıldığını, 200 bin adet kitabın ise bugün ve yarın dağıtımının gerçekleştirileceğini belirtti.

Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, öğrenciler ve velileri katıldı.

Balıkesir

Balıkesir'de Ercan Kıvrak İlkokulunda gerçekleştirilen törene katılan Vali Ersin Yazıcı, 187 bin öğrenci ve 15 bin öğretmenle Balıkesir'de eğitimin hazır olduğunu belirtti.

Yazıcı, "Başta ülkesini seven, ülkesinin değerlerini koruyan ve her alanda nitelikli insan yetiştirmek üzere öğretmen arkadaşlar seferber oldular. Balıkesir'in eğitimini geliştirmek adına hep birlikte kenetlendik. Balıkesir'deki tüm öğretmen arkadaşlarımızla bu güzel kutlu yolda başarıya ulaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da gençlerine yatırım yapmayan milletlerin geleceğinin olamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Valimizin Balıkesir'e geldiği günden beri başlattığı Bengi Projesi ve kitap okuma etkinliğiyle gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlanıyorlar. Balıkesir bu yönden şanslı. Gazi Mustafa Kemal'in bahsettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakta en büyük umudumuz siz gençlersiniz. Hepimiz size daha iyi bir gelecek hazırlamak için çaba harcıyoruz."

Konuşmaların ardından Ercan Kıvrak İlkokulunun yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki protokol sınıfları gezerek öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Törene, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ile kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Kütahya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title