Haberler

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Törenleri

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Şanlıurfa'da törenler düzenlendi.

Gaziantep'te İlköğretim Haftası kutlama programı Şehitkamil Hayri Küpeli İlkokulunda gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve diğer protokol üyelerinin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Öğrencilerle sohbet eden protokol mensupları, çeşitli hediyeler dağıttı.

Bin 125 okulun bulunduğu kentte Suriyelilerle birlikte 630 bin öğrenci ders başı yaparken, 54 bin minik ilk kez okullu olmanın heyecanını yaşadı.

Adıyaman

Adıyaman'da Hükümet Konağının bahçesinde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mehmetçik İlkokulunda devam eden programda konuşma yapan Vali Nurullah Naci Kalkancı öğrencilere, "Okul ve öğretmenimizi seveceğiz. Okuyup devlet ve millete hayırlı evlat olacağız. Çok çalışıp öğreneceğiz. Ayrıca çok iyi yetişeceğiz. Ülkemiz, kendimiz, ailemiz ve Adıyaman'a hizmet edeceğiz." diye seslendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz de bilgi ve teknoloji alanındaki hızlı değişime işaret ederek, "Refah düzeyi yüksek ve gelişmiş toplumların dünya üzerinde kurdukları güç ve otoritenin temeli sahip oldukları bilgiye dayanmaktadır. Bundan dolayıdır ki insanlık, tarih boyunca daima bilgiye sahip olmanın çalışması, araştırması ve mücadelesi içinde olmuştur." dedi.

Alagöz, Adıyaman'da 2018-2019 eğitim öğretim yılına 153 bin 872 öğrenci, 9 bin 777 öğretmen ve 782 okul ile başladıklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Malatya

Malatya'da Yeşilyurt Özalper İlkokulunda tören düzenlendi.

Törende konuşan Malatya Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmeli, öğretmenlerin kendilerine emanet edilen çocukları, kendi çocukları gibi yetiştireceğine inandığını dile getirdi.

Sürmeli, "Sevgili öğrenciler, anne ve babalarınız bütün imkanlarını kullanarak sizleri okutarak, vatana, millete ve kendinize faydalı bir insan olmanız için gayret gösteriyor. Siz öğrenciler sunulan imkanları çok iyi değerlendirmeli ve eğitim öğretim yılını iyi bir şekilde tamamlayarak, anne ve babanıza güzel bir hediye götürmelisiniz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da eğitim ile gelişmişlik seviyesinin doğru orantılı olduğuna işaret ederek, "Eğitime ayrılan bütçenin oranı diğer bütçelerden büyük. Şu an bütçenin yüzde 18'i eğitime ayrıldı. Öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz, onlar toplumu yetiştiren en önemli meslek grupları." diye konuştu.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da kentteki 857 okulda, 13 bin öğretmenin, 187 bin 424 öğrencinin ders başı yaptığını, öğrencilere bir milyonun üzerinde ders kitabının dağıtıldığını söyledi.

Kilis

Kilis'te de Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Afife Keçik İlkokulunda tören düzenlendi.

Vali Mehmet Tekinarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, resmi kurum yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı törende protokol mensupları öğrencilere hediyeler verdi.

Tekinarslan, yaptığı konuşmada, kent genelinde 28 bini Suriyeli 62 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Suriyeli ve Türk öğrencilerle aynı okullarda ve müfredatta eğitim öğretime devam edeceğini aktaran Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Geçen eğitim öğretim döneminde son derece başarılı bir yıl geçirdik. Bunda en büyük pay eğitim camiamızın ve yöneticilerimizindir. 20 kişilik bir sınıfta 10 Türk 10 Suriyelinin olduğu bir eğitim yönetiyoruz. Hiçbir sorun olmadan uyumlu ve başarılı bir şekilde eğitim dönemini geçirdik. Eğitim uzun ve güzel bir yolculuk. Öğrencilerimize bu yolculukta başarılar diliyorum. Kilis'in hedefi ilk 5'te yer almaktır. Bu konuda öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize büyük bir rol düşmektedir."

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de 85 bin Suriyelinin ilk ve orta öğretim kurumlarında okullaştırıldığını anlatan Tekinarslan, "Türkiye'de olduğu gibi Fırat Kalkanı bölgesinde de öğrencilerimiz aynı sevinci yaşayarak okullarına gittiler." dedi.

- Kahramanmaraş

Ülkelerindeki yaşanan iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'taki Geçici Barınma Merkezinde kalan Suriyeli ve Iraklı öğrenciler 2018-2019 eğitim yılına başladı.

Yaklaşık 21 bin kişinin barındığı merkezdeki ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi gören 7 bin 290 öğrenci dersbaşı yaptı.

Geçici Barınma Merkezindeki ilkokulda bin 100, ortaokulda 2 bin 500 ve lisede 3 bin 690 öğrenci ile 322 öğretmen ilk derslerini yaptı.

Suriyeli Maram Neddef, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki savaşın bir an önce bitmesini ve eğitime orada devam etmek istediğini belirtti.

Lesy Faki de ülkelerinde savaşın bitmesi halinde eğitimine orada devam etmek istediğini söyledi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, Karaköprü Alibaba İlkokulunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Abdullah Erin, kentte 727 binin üzerinde öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyledi.

Şanlıurfa'nın nüfusunun hızla arttığını buna bağlı olarak eğitim yatırımlarının da devam ettiğini aktaran Erin, kent merkezi ve ilçelerde eğitim kampüsleri inşa edildiğini anlattı.

Erin, bu yıl 259 okulda toplam 1998 derslik ve 50 lojman ile 10 pansiyon ve 5 atölyeyi eğitim öğretime kazandırdıklarını belirterek, öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu, başarılar diledi.

Vali Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve diğer katılımcılar, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Törene AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Akay, Zemzem Gülender Açanal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Acar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Adıyaman Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title