Haberler

Menderes ve Arkadaşlarının İdamının 57. Yılı

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı andı.

Eski Başbakan Adnan Menderes'in darbeciler tarafından idam edilişlerinin 57. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenlendi.

AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, burada yaptığı açıklamada AK Parti'liler olarak 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı yad etmek için toplandıklarını belirtti.

27 Mayıs 1960'ta kanlı bir darbe ile Türkiye'deki demokratik hayatın duraksadığını dile getiren Mengi, ancak milletin demokrasiye her zaman güvendiğini ve 15 Temmuz'da olduğu gibi vesayete ve darbecilere hiç bir zaman yol vermediğini söyledi.

İl Teşkilatı İnsan Hakları Birimi Başkanı Önder Çeliker de 27 Mayıs 1960'ta seçilmiş hükümetin silah zoruyla görevden alındığını ve Başbakan Menderes, kabine üyeleri, milletvekilleri keyfi dayanaklarla tutuklanarak yasadışı karar mercilerinde, vesayetçi vicdanın insafına bırakıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirmiştir. Anadolu topraklarında ezan okunduğu sürece aziz hatırası yaşayamaya devam edecek olan Adnan Menderes ve arkadaşları, milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak tarihe geçmişlerdir. Bu vesileyle demokrasi şehitlerimiz merhum Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Açıklamanın ardından partililer, Adnan Menderes'in icraatlarının yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

title