Haberler

Dha Yurt Bülteni-19

SERVİS ARACINDA UNUTULAN ALPEREN'İN ÖLÜMÜNDE 3 MÜDÜR İÇİN DE DAVA AÇILDI (GENİŞ HABER) İZMİR'in Çiğli ilçesinde, unutulduğu anaokulu servisinde yaşamını yitiren Alperen Sakin'in (3) ölümüne ilişkin Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile şube müdürleri Hüseyin Buldu ve Şener Şan hakkında...

SERVİS ARACINDA UNUTULAN ALPEREN'İN ÖLÜMÜNDE 3 MÜDÜR İÇİN DE DAVA AÇILDI (GENİŞ HABER)

İZMİR'in Çiğli ilçesinde, unutulduğu anaokulu servisinde yaşamını yitiren Alperen Sakin'in (3) ölümüne ilişkin Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile şube müdürleri Hüseyin Buldu ve Şener Şan hakkında da görevi ihmalden dava açıldı. Alperen Sakin'in ölümünde sorumluluğu olduğu gerekçesiyle yargılanan 6 sanık, 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmış, anaokulu öğretmenlerinden Nurcan A. hakkında da ihmali olduğu gerekçesiyle dava açılmıştı.

Çiğli'nin Köyiçi Mahallesi'nde, 15 Ağustos 2017 tarihinde meydana gelen olayda, Buket- Serkan Sakin çiftinin oğulları Alperen Sakin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'na götürülmek üzere servis sürücüsü Taner İ. (47) ile rehber personel D.K.'ya (17) teslim edildi. Öğrenciler indirildiği sırada D.K., ağlayan bir öğrenciyi alarak, okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen sürücü, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Sıcak havada serviste unutulan küçük çocuk yaşamını yitirdi.

Olayın ardından 6 sanık hakkında 'taksirle adam öldürmek ve delilleri yok etmek' suçlarından dava açıldı. 19 Temmuz'da görülen karar duruşmasında, Alperen'in ölümünde ihmali oldukları ve delilleri yok etmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle ile sanıklardan Taner İ.'ye 9 yıl, servis hostesi Dilara K.'ya 9 yıl, servis sürücüsü Taner İ.'nin eşi ve aynı zamanda anaokulunun sahibi olan Yurdagül İ.'ye 5 yıl, Arzu G.'ye 6 yıl, Bekir G.'ye 5 yıl, Ahmet S.'ye 5 yıl hapis cezası verildi. Bu arada, ceza alan sanıklar arasında bulunmayan anaokulu öğretmenlerinden Nurcan A. hakkında da ihmali olduğu gerekçesiyle dava açılmıştı.

ÜÇ KİŞİYE DAHA DAVA AÇILDI

Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile şube müdürleri Hüseyin Buldu ve Şener Şan hakkında da görevi ihmalden soruşturma açıldı. Ancak Çiğli Kaymakamlığı devlet memuru olan üç isim için soruşturma izni vermedi. Savcılığın itirazda bulunduğu İdare Mahkemesi, Kaymakamlığın bu yöndeki kararını kaldırdı. Bunun üzerine, savcılık üç isim hakkında da görevi ihmal suçundan dava açtı. Mesut Uğurlu ile Hüseyin Buldu ve Şener Şan'ın da Karşıyaka Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacakları öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ARŞİV)

------------------------------

Taziye evinde baba Serkan Sakin ile röportaj

Taziye evinden detaylar

Taylan YILDIRIM/İZMİR,

==========================

HASTANEDE TEDAVİ GÖREN OKUL MÜDÜRÜ, HAYATINI KAYBETTİ

SİVAS'ta okul müdürlüğü yapan ve bir süredir karaciğer rahatsızlığı olan Ali Nacak (64) yaşamını yitirdi.

Sivas'ta Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Elçi Bey İmam Hatip Ortaokulu'nda müdürlük yapan, evli 2 çocuk babası ve bir süredir karaciğer rahatsızlığı nedeniyle kentte özel bir hastanede tedavi gören, 41 yıllık öğretmen Ali Nacak, okulların açıldığı ilk gün hayatını kaybetti. Nacak için Ulu Cami'de ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Sami  Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Nacak'ın yakınları ile meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ali Nacak, Yukarı Tekke Sıra Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü

-Okuldan görüntüler

-Cenaze namazı

-Genel Detay

-Ali Nacak'ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, -

(280 MB HD Görüntü)

=======================

HIRSIZLARI TAMİRCİNİN DİKKATİ YAKALATTI

ANTALYA'da, motosiklet tamircisi O.G., kendisine tamir için getirilen elektrikli bisikletlerin düz kontak yapıldığı fark edince, durumu polise bildirdi. Elektrikli bisikletlerin bir hafta önce çalındığını belirleyen polis, olayla ilgili D.D. ve E.O.'yu gözaltına aldı.

Olay, saat 15.40 sıralarında Kepez ilçesi Sakarya Bulvarı'nda meydana geldi. Motosiklet tamiri yapan O.G., iş yerine arızası olduğu gerekçesiyle getirilen iki elektrikli bisikletin düz kontak yöntemiyle çalıştırıldığı fark etti. Bisikleti getirin D.D. ile E.O.'yu arızayı tespit etme bahanesiyle oyalayan O.G., durumu polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, bisikletlerin geçen hafta içinde çalındığını belirledi. Olayla ilgili suça sürüklenen çocuklar D.D ile E.O.'yu gözaltına alınırken, elektrikli bisikletler polis otoparkına çekildi.

Vatandaşlık görevini yaptığını belirten O.G., "İnsanlar emek veriyor. Çalışıp kazanıp alın teriyle bir şeyler sahibi olmaya çalışıyor. Bazıları ise bunu farklı yollardan yapmaya çalışıyor. Düz kontak yapıldığını fark edince kendilerini oyalayıp durumu polise bildirdim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Çalınan elektrikli bisikletlerden görüntü

Polis aracından görüntü

Röp: O.G (Tamirci)

Bisiklet detay

Detay

150 MB - 1.20

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Berkay KUNT/ANTALYA,

==============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title