Haberler

    1907 Fenerbahçe Derneği ve Mef Üniversitesi, Hype Sports Innovatıon ile Güçlerini Birleştirdi

    HYPE Sports Innovation'ın Türkiye'deki ilk ve tek resmi girişimi olan anlaşma ile küresel bir ağın parçası olan Türkiye'nin ilk hızlandırıcı programı hayata geçecek.

    HYPE Sports Innovation'ın Türkiye'deki ilk ve tek resmi girişimi olan anlaşma ile küresel bir ağın parçası olan Türkiye'nin ilk hızlandırıcı programı hayata geçecek. 2018 yılı Ekim ayında başlayacak program sporda inovasyon yapmaya ve bölgedeki spor teknolojisi startup'larının sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya odaklanacak.

    1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi, Türkiye'de hayata geçecek olan ilk Spor İnovasyonu - SPIN Accelerator® programı için HYPE Sports Innovation ile bir ortaklığa imza attı. Program, sporda inovasyon yapmaya ve bölgedeki spor teknolojisi startup'larının sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya odaklanacak. SPIN Accelerators'ın sahip olduğu küresel ağın bir parçası olan program bu oluşuma daha önceden ev sahipliği yapmış dünya çapındaki önde gelen ortakları bir araya getiriyor.

    Program aynı zamanda Silikon Vadisi, Avustralya, Almanya, İngiltere, İsveç, İsrail, Ukrayna, İtalya gibi daha birçok yerden gelen ortaklarla birlikte yürütülüyor. Kıdemli eğitmenler arasında UEFA'nın CMO'su Guy-Laurent Epstein, Reebok'ın Eski Başkanı Uli Becker, Washington Redskins'in Başkan Yardımcısı Bay Rod Nenner ve daha spor dünyasının yakından tanıdığı birçok üst düzey isim yer alıyor.

    Programın 2018'de gerçekleştirilen ilk döngüsünde 'startup'ların yüzde 40'ı yatırım topladı.

    MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe'nin sunduğu SPIN Accelerator® programı, çeşitli sektörlerden spor alanında inovatif çözümler sunan startup'ları davet ediyor. Odaklanılan sektörler arasında: taraftar katılımı, performans ve analitik, giyilebilir teknoloji, büyük veri, akıllı stadyumlar ve daha fazlası yer alıyor.

    İmza töreninde konuşan 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya, "Genç nüfusu ve dinamik yapısıyla her alanda dünyaya hızla entegre olan ülkemizin, adını spor alanında da hak ettiği şekilde duyurmasının, ancak kuvvetli kurumsal yapılar ve güçlü işbirlikleriyle mümkün olacağına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz ortaklığın, tüm Türk sporuna en üst seviyede hizmet vereceğini açıklamaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye ayağında 1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenecek organizasyonlarda belirlenecek olan projelerin geliştirilmesi ve ilgili federasyonların kabulüyle uygulamaya konulması, ülkemiz ve kulübümüz adına oldukça önemli bir prestij sağlayacak. Böyle bir durumda projenin hatırı sayılır bir maddi getirisi de söz konusu olacak. Derneğimizin tüm projelerinde olduğu gibi buradan da elde edeceğimiz maddi ve manevi kazanımlar Fenerbahçe Spor Kulübü'ne katma değer sağlayacak şekilde değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

    MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise, "MEF Üniversitesi kuruluşundan bu yana kendisini girişimci bir üniversite olarak tanımladı ve öğrencilerine girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sundu. HYPE Sports Innovation dünyada bugüne kadar gerçekleştirdiği tüm projelerde bir üniversite veya bir spor kurumu ile çalışıyor. HYPE yetkileri ile yapılan görüşmelerde ülkemiz için hem bir üniversite hem de bir spor derneğini içeren iki ortaklı bir modelin ile en iyisi olacağını düşündük. Böylelikle hem girişimcileri hem de girişimleri geliştirme imkanımız olacak. Girişimciler üniversitemizin eğitim kaynaklarından, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin ise zengin iş ağından yararlanabilecek. Tüm dünyada hızla gelişen spor sektörüne girebilmek için ilk günden global olmayı hedefleyecek girişimci adaylarına önemli bir fırsat sağlayacak olan İstanbul SPIN Accelerator® programına ev sahipliği yapmak ve HYPE Sports Innovation'ın partnerleri arasında yer almaktan son derece mutluyuz" dedi.

    Konuyla ilgili yorumunda HYPE Sports Innovation CEO'su Dr. Ilan Hadar, "Birlikte spor piyasasının ihtiyaçlarına cevap veren akademik çalışmaların gücünü temsil eden MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe gibi iki prestijli ve güçlü oluşumla ortaklığa imza atmak bizim için bir onur. HYPE Sports Innovation, dünya çapında 10 tane SPIN Accelerators® programının oluşturduğu ağı yöneten global bir şirket. Buna ek olarak şirket, spor federasyonları ve markalarıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara binlerce spor startup'ıyla iletişim kurma imkanı sağlıyor. Şirketin faaliyetleri sayesinde dünyanın önde gelen çeşitli spor sektörlerinde inovasyon yatırımı ve uygulamaları hız kazanıyor. MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe ile birlikte Türkiye'de yürüteceğimiz bu programdan çıkacak başarı öykülerini sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title