Haberler

İzmir CHP'li Salıcı Trump'ın Twitlerinden En Çok Türkiye Etkilendi

CHP'nin Türkiye genelinde bölgesel olarak düzenlediği toplantıların ilki İzmir'de Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın katılımıyla yapıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Salıcı, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı twitter ile dünyayı taciz ettiğini ancak en çok Türkiye'nin ekonomisinin bu durumdan etkilendiğini savundu. Salıcı, yerel seçimlerde İzmir'de kaybettikleri ilçeleri geri alacaklarını da öne sürdü.

CHP Ege Bölge toplantısını İzmir'de gerçekleşti. Kültürpark'ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın yanı sıra belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile randevusu nedeniyle toplantıya katılmadı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, açıklamasına Benim en etkilendiğim cümlelerden birisidir; 'Biz bu partiyi İçişleri Bakanlığı'na verilen dilekçeyle kurmadık' sözleri ile başladı. CHP'nin Kuva-i Milliye'den süzülerek savaş meydanlarında Türkiye Cumhuriyeti'nden önce kurulduğunu kaydeden Salıcı, Sonra döndük Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk. Yetti mi Hayır yetmedi. Atatürk önderliğinde bir mücadele yürütüldü, çok partili hayata geçildi. CHP kendi iktidarından hızlı bir şekilde feragat etti dedi. Türkiye'deki ekonomik gidişatın iyi olmadığını savunan Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye dış politikada şimdiye kadar görülmediği kadar sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Eğitimde geriye doğru gidiliyor. Türkiye ekonomik krizde. Hazine ve Maliye Bakanlığı damada teslim edilmiş durumda. Dolar kuru 6.34'tü kısa bir süre içinde 6 seviyesine geldi. Şimdi 6.35'e geldi. Bir tek adam rejimi Türkiye'yi teslim almış durumda. Bizim bunun karşısında yapacağımız birçok şey var. CHP Türkiye'nin tek örgütlü gücü olarak hükümetin karşısında duruyor diye konuştu.

'BİZİM OLANI GERİ ALACAĞIZ'

İzmir'in Türkiye'nin ve CHP'nin göz bebeği olduğunu söyleyen Salıcı, açıklamasının devamında yerel seçimlere değindi ve İzmir'de Ak Parti ile MHP'li başkanların kazandığı belediyeleri geri alacaklarını kaydederek şunları söyledi

Türkiye'nin sadece hukuk devleti olarak demokrasisi yok edilmiyor. Koskoca birikimleri ekonomik krizle yok ediliyor. Türkiye şu an dünyanın kredi verilmesi en riskli ülkelerindendir. 13 maddelik bir krizden çıkış önerisi sunduk. Geçen hafta 81 ilde ekonomi heyetleri esnaf, ekonomi odalarına, sendikalara giderek bu önerileri paylaştı. Medya yer vermedi. Bugün işsizlik varsa, pazarda domates 5 TL ise, bizim milletvekilimiz, PM üyemiz hapisteyse, ekonomik şatafatın getirdiği kriz varsa bunların sorumlusu AKP'dir. Bu durumdan daha kıymetli bir parti içi mesele yoktur. Solun, Atatürkçülerin, sosyal demokratların bu rejime karşı verdikleri mücadele çok önemlidir. Bütün yoldaşlarımızı hep birlikte kucaklamamız gerekiyor. İzmir'de bizim olmayan belediyeleri de kazanarak başarımızı taçlandırmamız gerekiyor. İzmir için kolay. Zor olan yerler var mı Var! Ama zaten bizim olanları AKP'den geri alacağız. İzmir'in sosyal demokrat belediyecilik anlayışla nasıl yönetildiğini tüm Türkiye'ye beraber göstereceğiz. Fazla vaktimiz yok. 6 ay süremiz var. Bu mücadeleyi nasıl başarıya taşırız bunları konuşacağız. İlk bölge toplantımız İzmir'den başladı. 10 bölge toplantısı yağacağız.

'TWİTTER ÜZERİNDEN DÜNYAYI YÖNETİYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, iktidarın 'dış mihraklar' söylemini şu sözlerle eleştirdi

Sürekli 'Yabancılar Türkiye'ye karşı bir oyun içerisindeler' deniyor. 'Biz aslında ekonomik olarak mükemmeliz, dış mihraklar bizi kötü bir yöne doğru ilerletiyor.' Hamamda ayakları kaysa, düşüp kafalarını çarpsalar suçlu dış mihraklar. Bu ülkenin başına ne geldiyse dış mihraklardan geldi, iyi olan ne varsa Ak Parti iktidarının sonucudur. Onların yerleştirmeye çalıştığı anlayış bu. Trump, Twitter üzerinden dünyayı yöneten bir siyaset izliyor. Arızalı bir anlayış mı evet arızalı bir anlayış. Ama aynı şeyi İran, Fransa, Meksika, Almanya'ya ve Türkiye'ye yapıyor. Yapmadığı bir ülke yok. Tüm dünyayı Twitter üzerinden ABD'nin gücünü kullanarak taciz ediyor. Peki bu tacizin sonucunda 'Eğer ben seçimleri kazanırsam aramıza duvar öreceğim dediği Meksika'nın para birimi ne kadar değer kaybetti. Yüzde 5. Ağır yaptırımlar altında olmayan sadece sözlü sataşma ile geçirilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kredi risk birimi 500'lerde.

'SAMANI BİLE İTHAL EDİYORUZ'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de İş Bankası tartışmalarına değindi. Yücel, yaptıkları toplantıda partililerin birbirine kulak vereceklerini aktardı. CHP'yi iktidara taşımak için çareleri konuşacaklarını belirten Deniz Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü

Yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. Üreten gençler istiyoruz. Gençlerimizi cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Kindar değil fikri hür nesiller yetiştireceğiz. Geçtiğimiz hafta İzmir'in kurtuluş yıl dönümüydü. Bugün burada konuşuyorsak, fikirlerimizi açıkça söylüyorsak Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesindedir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda cumhuriyet kazanımlarının 16 yıllık AKP iktidarında bir bir yok edildiğini, satıldığını görüyoruz. Yakın zamanda 13 tane şeker fabrikamız satıldı.

Kendi imkanlarıyla ayakta duran, kendi kaynakları kendine yeten ender ülkeleri arasındayken samanı bile ithal eder noktaya geldiklerini söyleyen Yücel, 'Bu zihniyet şimdi de İş Bankası hisselerine göz dikti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği gibi, şayet Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hisseler üstünde bir takım gayeleri varsa buna asla izin vermeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. İş Bankası bugün Türkiye'nin değil dünyanın en güçlü bankaları arasında. Bunu da Atatürk'ün ilkelerinden, şeffaf anlayışından taviz vermemesine borçlu. CHP'nin genel merkez yöneticileri İş Bankası'nı partinin ve kendinin çıkarları için kullanmadı. Erdoğan iş bankasını kendi damadı ve maaş ödediği çocuklarıyla karıştırıyorsa büyük yanılgı içindedir dedi.

'30 İLÇEDE SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK?

2019'da yapılması planlanan yerel seçimlere dair konuşan Başkan Yücel, Önümüzde bir yerel seçim var. CHP iktidarı halkın iktidarı olacaktır. CHP'nin yereldeki iktidarı halkın başarısı olacaktır. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ve ilçelerde 22 belediye başkanımızla birlikte Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir belediyecilik sergiliyoruz. İzmir'de 30 ilçede seçimi kazanma üzerine yola çıktık. Bundan sonraki seçimler hayati öneme haiz seçimlerdir. İzmir'de partimizin başarısını arttırarak genelde de iktidara yürüyeceğizö diye konuştu. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Donald Trump Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title