Haberler

Üniversiteli Feray Davasında Bayıltan Karar

Mersin'de 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin'in evinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan polis memuru Fatih Burak A., 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zanlının, kızını kasten öldürdüğünü ileri süren anne Aysel Şahin, kararın ardından duruşma salonunda fenalık geçirerek bayıldı. Baba Bekir Şahin, "Verilen karar vicdanlarımızı rahatlatmadı" dedi.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, sanık polis memuru Fatih Burak A., maktulün ailesi ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti son kez iki tarafın da ifadelerini dinledi.

Davada yargılanan polis Fatih Burak A. ile avukatı beraat isterken, genç kızın avukatları da olayın kasten adam öldürme olduğunu, bu suçtan sanığın cezalandırılmasını istedi.

Anne baygınlık geçirdi

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, savcının mütalaası doğrultusunda karar vererek, sanık polis memuru Fatih Burak A.'yı, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Karar üzerine salonda bulunan Feray Şahin'in annesi Aysel Şahin, fenalık geçirerek bayıldı.

"Karar vicdanlarımızı rahatlatmadı"

Mahkeme çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Bekir Şahin, "Maalesef bugün kızımızın katiline adalet bir karar verdi ancak verilen karar adil olmadı, vicdanlarımızı rahatlatmadı, toplumun vicdanını da rahatlatmadı. 23 yaşında gencecik, üniversite son sınıf öğrencisi bir kızımız katledilmiştir. Hayatımızda hiç görmediğimiz, tanımadığımız bir kişi tarafından katledilmiştir. Ne arkadaşları, ne binadakiler bu şahsı tanımıyor. Kızımızı kasten ve bilerek katleden bu katile az ceza verilmiştir. Biz de insanız, biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Kimi ne diye koruyorlar. Ortada deliller, raporlar, katilin yalan, çelişkili ifadeleri varken, niye bunlar görülmedi, niye bunlar değerlendirilmedi de katilin başından bu yana verdiği ifadeler doğrultusunda bir soruşturma geliştirildi ve sonunda mahkeme karar verdi. Gencecik üniversite öğrencimiz, bir kızımız katledilmiştir. Biz buna itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Avukatlar da kararı Adana Bölge Mahkemesine götürüp, itiraz edeceklerini ifade ettiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title