Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 askeri şehit eden 9 terörist adliyeye sevk edildi (EK)TUTUKLANDILAR'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nı şehit eden, jandarma ve MİT'in Suriye'de ortakalaşa düzenlediği operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirilen ve...

Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 askeri şehit eden 9 terörist adliyeye sevk edildi (EK)

TUTUKLANDILAR

'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nı şehit eden, jandarma ve MİT'in Suriye'de ortakalaşa düzenlediği operasyonla yakalanıp Türkiye'ye getirilen ve adliyeye sevkedilen terör örgütü PKK/YPG üyesi M.C., İ.M., A.M., İ.M., R.M., M.K., H.K., F.K. ve C.M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞSAVCI ATAMAN'DAN AÇIKLAMA

Hatay Cumhuriyet Başsavcsı Ahmet Ataman, 9 teröristin tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Piyade Üst Teğmen Oğuz Kaan Usta ile Piyade Uzman Çavuş Muhmet Muratdağı'nı şehit eden teröristlerin 14 Eylül günü Suriye'nin Afrin bölgesi Raco Beldesi'nde yakalanarak Hatay'a getirildiğini belirten Ataman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltına alınmışlardır. Şüphelilerin kollukça ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca müdafi huzurunda ifadeleri alınmış, Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma kapsamında elde edilen deliller dikkate alınarak şüpheliler M.C., A.M., C.M., F.K., H.K., İ.M., M.M.K., İ.M. ve R.M. 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak', 'Kasten Öldürmek' ve 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak' suçlarından Hatay Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklanmaları talebi ile sevk edilmiş, Hatay 2'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin 18 Eylül 2018 tarih ve 2018/407 sorgu sayılı kararı ile şüphelilerin tutuklanmalarına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Adliye önündeki polislerden görüntü

Tutuklanan teröristlerin adliyeden çıkartılmaları

Teröristlerin konuyduğu otobüsün jandarma eskortuyla adliyeden ayrılması

SÜRE: 01'10" - BOYUT: 216 MB

Haber-Kamera: Hüseyin BOZOK /HATAY,

=====================================

Pencerede sigara içerken üçüncü kattan düştü

BURSA'nın İnegöl ilçesinde 3'üncü katın penceresinde sigara içerken dengesini kaybederek düşen Hacer S.(30) ağır yaralandı.

İnegöl'ün Akhisar Mahallesinde apartmanın 3'üncü katında oturan Hacer S., iddiaya göre odasındaki pencereye oturup sigaraya içmeye başladı. Pencerede dengesini kaybeden Hacer S., boşluğa düştü. Yaklaşık 8 metre yükseklikten beton zemine düşen Hacer S., ağır yaralandı. Ailesinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yapılan kontrolde vücudunun çeşitli yerlerinde kırıkların olduğu öğrenilen Hacer S.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yaralanan kadının hastaneye getirilişi

Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /BURSA,

====================================

Sedanur'un bulunması için köy didik didik aranıyor (EK)

KOMŞU ŞÜPHELİ OLARAK SORGUYA ALINDI

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in geçen pazar günü kaybolması ile ilgili ailenin komşusu E.B. ifadesi alınmak üzere Paslı Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. Kars Valisi Rahmi Doğan, E.B.'nin 'şüpheli' sıfatıyla karakoldaki sorgusunun sürdüğünü bildirdi.

Haber: KARS,

================

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü, refüjdeki kanala devrildi: 7 ölü, 28 yaralı (EK)

İKİ HAFTA ÖNCE ÜNİVERSİTEYE KAYDINI YAPTIRDI

Afyonkarahisar'da kontrolden çıkıp refüjdeki sulama kanalına devrilen yolcu otobüsünde yaşamını yitirenlerden Ahmet Bacak'ın Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uçak Gövde ve Bakım Bölümü öğrencisi olduğu öğrenildi. Antalya'nın Kumluca ilçesinde oturan Hüseyin ve Zuhal Bacak çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Ahmet Bacak'ın bu yıl üniversiteyi kazandığı ve 2 hafta önce kaydını yaptırdığı belirtildi.

Ahmet Bacak'ın anne ve babası tarafından dün gece Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Eskişehir'e uğurlandığı kaydedildi. Ahmet Bacak'ın Kumluca'ya döndüklerinde kendisini aramalarını istediği anne ve babasının dün saat 02.00 sıralarında kendisiyle telefonda görüştüğü, birkaç saat sonra da kazanın meydana geldiği öğrenildi. Telefon görüşmesinden kısa süre sonra kazayı haber alıp, bu sabah Afyonkarahisar'a giden Hüseyin ve Zuhal Bacak çifti, çocuklarının ölüm haberiyle yıkıldı. Ailenin lise öğrencisi bir kız çocukları daha olduğu belirtildi.

CENAZESİ KUMLUCA'YA GETİRİLDİ

Ahmet Bacak'ın cenazesi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildikten sonra akşam saatlerinde Kumluca Devlet Hastanesi'ne getirildi. Ahmet Bacak'ın yarın Kumluca'da toprağa verileceği belirtildi.

Haber: Ramazan SARIKAYALI /KUMLUCA(Antalya),

=============================================

Arazi kavgasında kuzenini öldürdü

ADANA'nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden kava ettiği amcasının oğlu S.T. tarafından tabancayla vurulan Lütfi Ethem T., hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Arslanlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, arazi anlaşmazlığı yüzünden sorun yaşayan amca çocukları Lütfi Ethem T. ve S.T., tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine S.T., tabancayla kuzenine ateş açıp, olay yerinden kaçtı. Kanlar içerisinde yere yığılan Lütfi Ethem T., çağrılan ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı T., buradan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Çok kan kaybeden Lütfi Ethem T., doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Cinayet zanlısı S.T.'yi yakalamak çalışma başlatan güvenlik güçleri, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Haber: Yaşar KORKUSUZ /ADANA,

================================

Laf atma kavgasında bıçaklanan genç öldü

ADANA'nın merkez Çukurova ilçesinde, arkadaşının kına gecesinde laf atma tartışması sonucu kavga ettiği 3 kişi tarafından boğazından bıçaklanan Ali Rıza Duğan (18), tedavi gördüğü hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Olay, Pazar günü saat 20.00 sıralarında merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi 77123 Sokak'ta meydana geldi. Arkadaşının kına gecesine katılan Ali Rıza Duğan, bir süre sonra markete gitmek için kına yerinden ayrıldı. Yanında kız ve erkek arkadaşları bulunan Duğan'ın yanında duran otomobildeki 3 kişi, iddiaya göre gençlere laf attı. Gençlerin de karşılık vermesi üzerine kimliği henüz bilinmeyen 3 kişi, otomobilden inip, gençlere saldırdı. İki grup arasında çıkan kavgada boğazına aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duğan, yere yığılırken, şüpheliler ise otomobile binerek kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından özel hastaneye kaldırılan genç, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat edilen ve yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden Duğan, yaşama sadece 2 gün tutunabildi. Hayatını kaybeden Duğan'ın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Şüphelilerin kaçtığı otomobili, olayın hemen ardından Pınar Mahallesi 74071 Sokak'ta park halinde bulan polis, cinayete karıştığı öne sürülen bir kişiyi gözaltına aldı. Diğer iki şüpheliyi de yakalamak için çalışma başlatan polis, soruşturmaya devam ediyor.

Haber: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,

================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jandarma Güncel Haberler

title