Haberler

Kim İnanırdı Ki Hamza Bir Gün Koşacak?

Güncelleme:

Parkurlarda kimi zaman düşse de Güleç, "Kim inanırdı ki Hamza bir gün koşacak? İlkini başardım sıradaki hayalim ise şampiyon olmak." diye konuştu.

Zeytinburnu'nda yaşayan Hamza Güleç, akraba evliliği sonucu engelli olarak dünyaya geldi. 3 kardeşi bulunan Güleç'in dizlerinden aşağısı gelişmeyince doktorlar Hamza'nın bacaklarının dizden aşağısını ameliyatla almak zorunda kaldı. Güleç, 4 yaşından itibaren protez kullanmaya başlamasına rağmen Usain Bolt gibi bir sporcu olup, Türkiye'yi paralimpik olimpiyatlarda temsil etme hayalinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Spora elverişli olmayan protezleriyle koşmaya çalışırken 250 bin liralık maliyeti nedeniyle alamadığı "Sporcu protezi" de Zeytinburnu Belediyesi'nin başlattığı kampanya ile alındı.

USAIN BOLT GİBİ OLMAK İÇİN KOŞUYOR

Sporcu protezleriyle koşma hayaline bir adım daha yaklaşan genç sporcu, şimdi hayaline ulaşmak için kimi zaman koşu parkurlarında, kimi zaman sahilde durmadan antrenman yapıyor. Zaman zaman düşse de hayallerini düşünerek ayağa kalkan Güleç'in azmi ise görenleri hayran bırakıyor.

Kim İnanırdı Ki Hamza Bir Gün Koşacak?

Sporcu protezleriyle hayallerine ulaşmak için çalıştığını ifade eden Hamza Güleç, "3 buçuk yaşımda dizlerimden aşağısı ameliyatla kesildi, çocukluğumdan beri koşma hayalim var. Sporcu protezlerimle engelsiz bir insan gibi koşabiliyorum. Her gün antrenman yapıyorum. Kim inanırdı ki Hamza bir gün koşacak, bu yerlere gelecek? En basiti de atletizm sahasına gelip koşacak? Gerçekten çok güzel duygular yaşıyorum." dedi.

"İNŞALLAH ŞAMPİYON OLACAĞIM"

Kim İnanırdı Ki Hamza Bir Gün Koşacak?

İnsanların bir şeyi çok istediğinde önünde hiçbir engelin duramayacağını söyleyen azimli sporcu Güleç, "Bana bu duyguyu ve heyecanı yaşattığı için Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah şampiyon olup onu gururlandıracağım. Usain Bolt'u örnek alıyorum. Belgeselinden çok ilham aldım. Milli takıma gidip sonra paralimpik olimpiyatlara katılacağım. Orada yüksek bir derece elde edip altın madalya ile ülkeme dönmek istiyorum. Bu vesileyle de Türkiye'yi ve Zeytinburnu'nu gururlandıracağım." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Spor

Usain Bolt Türkiye Sağlık Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title