Haberler

    Putin: "Türk Akımı, Macaristan'a Uzanabilir"

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, inşası devam eden Türk Akımı doğalgaz boru hattının Macaristan'a uzanabileceğini söyledi.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, inşası devam eden Türk Akımı doğalgaz boru hattının Macaristan'a uzanabileceğini söyledi.

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, "Rus gazı, Macaristan topraklarından geçerek Avrupa'ya ulaşıyor. Macar topraklarındaki yeraltı depoları, talebin en üst seviyeye çıktığı dönemlerde dahi Avrupalı tüketicilere güvenli ve kesintisiz olarak gaz tedarik edilmesini sağlıyor. Macar partnerlerimizi Rus gazını Avrupa'ya taşıyan yeni güzergahlara dahil etme imkanları üzerinde duruluyor. Türk Akımı tamamlandıktan sonra bu hattın kollarından birinin Macaristan'dan geçebileceğini ihtimal dışında tutmuyorum" ifadelerini kullandı.

    Enerjinin iki ülke arasındaki işbirliğinin önemli bir alanı olduğunu belirten Putin, Rusya'nın Macaristan'ın tükettiği petrolün yüzde 75'inden, gazın da yüzde 60'ından fazlasını tedarik ettiğinin altını çizdi.

    Orban da, 2019 yılında sona erecek mevcut sözleşmeyi 2020 yılına uzatma konusunda Putin'le anlaşma sağladıklarını anlattı.

    Macar Başbakan, "Putin'in dediği gibi, Macaristan'ın güney bölgesinden Macaristan'a doğru inşa edilen gaz hattının topraklarımızdan geçmesini istediğimiz bir sır değil. Bu, Macaristan için harika bir imkan olacak. Sayın Devlet Başkanı'ndan bunu düşünmesini talep ettim" diye konuştu.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Rusya Federasyonu Vladimir Putin Macaristan Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title