Haberler

Görme Engelli Yüzücü, Dünyasını Madalyalarla Aydınlatıyor

FERİDE PELİN İNAL - Doğuştan görme engelli olan, ortaokulda bir proje kapsamında yüzmeye başlayan milli sporcu Mustafa Aslan, havuzda adeta yeniden doğarak şampiyonlukların abonesi oldu.

Yaşam enerjisi ve azmiyle engellilere örnek olan 19 yaşındaki Mustafa, 6 yıl önce yüzmeyle tanıştı.

Yeteneğinin fark edilmesi üzerine antrenmanlara başlayan Mustafa Aslan, gecesini gündüzüne katıp çalışarak, milli sporculuğa kadar yükseldi.

Aralarında Türkiye birinciliklerinin de bulunduğu 60'a yakın dereceye imza atan ay-yıldızlı yüzücü, olimpiyatlarda da şampiyonluk sevinci yaşamak istiyor.

Milli sporcu Mustafa Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep Görme Engelliler Ortaokulunda okurken yüzmeyle tanıştığını belirterek, bu sayede yeteneğinin ortaya çıktığını söyledi.

Yüzmeye başladıktan sonra ilk katıldığı yarışta ikinci olmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden genç sporcu, "2012 yılında antrenmanlara başladım. 2013'te ilk katıldığım yarışmada Türkiye ikincisi oldum. Ondan sonra 2014'te 6 madalya aldım. Milli takım hazırlık kampına çağrıldım. 2015'te milli takıma girdim. 2016'da Rio'da düzenlenen olimpiyatlara gidemediğim için çok üzüldüm. 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlara katılabilmek için çok çalışıyorum." dedi.

Yüzmeye başladığından beri aralarında birinciliklerin de bulunduğu 60'a yakın derecesi olduğunu aktaran Mustafa Aslan, 2 Avrupa Şampiyonası'na katıldığını, İrlanda Cumhuriyeti'nde yapılan organizasyonda 100 metre serbestte final yüzerek yedinci olduğunu belirtti.

"Milli sporcu, şampiyon diye tanınırdım"

Dereceler alabilmek için haftanın 6 günü antrenman yaptığına dikkati çeken Mustafa Aslan, şunları kaydetti:

"Görme engelli olarak yüzmek kolay değil. Ancak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yüzmeye ilk başladığımda babam hiç istememişti. Onu ikna edebilmek için hocamı devreye soktum. İlk girdiğim yarışta ikinci olunca inanılmaz mutlu oldum. Çok gururlandım. Babamın da hocamın da yüzünü kara çıkartmadım. Çıkartmamaya da devam edeceğim. Babam her zaman yanımda. Sabah saat 05.30'da antrenmanlarıma getiriyor. Annemle beraber ömürlerini bana adadılar. Etrafıma da umut oluyorum. Liseye giderken arkadaşlarım beni milli sporcu, şampiyon diye tanıyordu. Çok mutlu oluyordum. Arkadaşlarımdan bazılarını da yüzmeye başlattım. O mutluluğu aşıladım."

Sinan Yüncü: "Avrupa Şampiyonası'nda final yüzen ilk Türk sporcu"

Mustafa Aslan'ın antrenörü Sinan Yüncü, genç yüzücünün S12 kategorisinde yarıştığını, çok azimli ve istekli olduğunu ifade etti.

En büyük hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu dile getiren Yüncü, "Sırtüstü, serbest ve kelebek yüzüyor. Birçok Türkiye derecesi mevcut. En son İrlanda Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre serbest kategorisinde yedinci oldu. İlk defa final yüzen Türk sporcusu unvanını kazandı. Barajı geçerek, Japonya'da yapılacak olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Şu anki hedeflerimiz ve çalışmalarımız bu yönde." diye konuştu.

İlk defa görme engelli bir sporcuyla çalıştığını aktaran Yüncü, bu durumun zorluklarına rağmen bir o kadar da keyifli olduğunu, Mustafa'nın hırs, azim ve isteğinin kendisini de şevklendirdiğini belirterek, milli yüzücüyü diğer sporculara örnek olarak gösterdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Aslan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title