Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Kastamonu'nun Tosya, Hanönü, İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kastamonu'nun Tosya, Hanönü, İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tosya Kaymakamlığı tarafından Tosya Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu'nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler onuruna kahvaltı verildi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazilerin bağımsızlığın, egemenliğin, ulusal birliğin ve cumhuriyetin onurlu sembolleri olduğunu söyledi.

Gazilerin gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıkların hafızalardan silinmeyeceğini belirten Kaymakam Pişkin, "Gazilerimizin ülkemizi sonsuza kadar bağımsız yaşatmak uğruna gösterdikleri kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız." dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ise Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Temsilcisi Galip Yaman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Yaman, gazilerin ülke toprakları için canlarını seve seve vermeye hazır olduğunu söyledi.

Şiirler okunmasının ardından tören sonra erdi.

Törene, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, protokol üyeleri gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Hanönü

Atatürk Meydanı'nda yapılan törende Atatürk Anıtı'na kaymakamlık ve belediye çelenkleri sunuldu.

Belediye Başkanı Serkan Uçar, gaziliğin vatan sevgisinin sembolü ve nesiller boyu taşınacak büyük bir onur olduğunu söyledi.

Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Programa, Taşköprü Kaymakamı ve Hanönü Kaymak Vekili Ercan Çiçek, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Ali Güngör, İlçe Emniyet Amiri Fatih Soyalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İnebolu

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Astsubay Başçavuş İrfan Tuğral yaptı.

Gaziliğin Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının ve Türk fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu söyleyen Tuğral, "Gazi ise bu destanı yazan kahramanların adıdır. Türk milletinin yüreğinde şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir." diye konuştu.

Şiirlerin okunmasıyla sona eren törenin ardından ilçedeki gazi mezarları ziyaret edildi.

Törene, Kaymakam Atakan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal, protokol üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Doğanyurt

Hükumet Konağı bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törene, İnebolu Kaymakamı ve Doğanyurt Kaymakam Vekili Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kurum müdürleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaymakam Atasoy, programın ardından şehit aileleri ve gazileri makamında ağırladı.

Kaynak: AA / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Tosya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title