Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

1)ÜNİVERSİTE KAYDINA GİTTİĞİ OTOBÜS DEVRİLDİ, ÖLDÜAFYONKARAHİSAR'da devrilen otobüste yaşamını yitirenlerden Süleyman Başar'ın (23) Eskişehir'e üniversite kaydına gittiği ortaya çıktı.

1)ÜNİVERSİTE KAYDINA GİTTİĞİ OTOBÜS DEVRİLDİ, ÖLDÜ

AFYONKARAHİSAR'da devrilen otobüste yaşamını yitirenlerden Süleyman Başar'ın (23) Eskişehir'e üniversite kaydına gittiği ortaya çıktı. 'Sabah inince ararım' diyen Başar'a ulaşamayan ailesinin merak edip yola çıktığı ve kazayı da yolda haber aldığı öğrenildi. Süleyman Başar'ın cenazesi Burdur'da toprağa verilirken, baba Yaşar Başar'ın oğlunun tabutunun başında beklediği anlar yürek burktu.

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada yaşamını yitiren Süleyman Başar için memleketi Burdur'un merkeze bağlı Kavacık köyünde cenaze töreni düzenlendi. Baba Yaşar Başar'ın köy camiinde yapılan törende tabutun başındaki hüzünlü bekleyişi yürek burktu. Süleyman Başar'ın cenazesi öğle vakti kılınan namazın ardından köy mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği mezunu olan Süleyman Başar'ın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak için Eskişehir'e gitmek amacıyla otobüste olduğu öğrenildi. Ailesinin 2 gün önce Eskişehir'e yolcu ettiği Süleyman Başar'ı sabah telefonla aradığı, ulaşamayınca 'başına bir iş geldi' diyerek bakmak için yola çıktığı ve kaza haberini de yolda öğrendiği kaydedildi.

'CENAZESİNİ HASTANEDE BULDUK'

Kuzeni Ahmet Başar, otobüse binmeden önce 'Sabah inince ararım' diyen Süleyman Başar'dan haber alamayınca merak edip bulmak için yola çıktıklarını söyledi. Başar, "Yolda otobüsün kaza yaptığını öğrendik. Aradık ama bulamadık. Adını yanlış yazmışlar. 'Süleyman Yavuz' diye yazmışlar. 112'den, jandarmadan araştırdık ve cenazesini Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde bulduk" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Babanın cenaze başında bekleyişi

Taziyeleri kabul edişi

Cami dış görünüş

Ahmet Başar ile röp.

Cenaze namazının kılınışı

Cenazenin gidişi

191 MB /// 03.15"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

======================================================

2)BAKAN SELÇUK: YENİ AZİZ SANCARLAR ÇIKARMAK DURUMUNDASINIZ (EK)

'ANİ SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ARTIK YOK'

Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılışı yapılan okullarda eğitime başlayan öğrencilerin sınıflarını ziyaret etti. Öğrencilere çeşitli sorular yönelten Bakan Selçuk, daha sonra öğrencilerin taleplerini ve sorunlarını dinledi. Sınıfta öğrencilere 'Ne olmak istersiniz?' sorusuna yanıt veren bir öğrenci "Bakan olmak istiyorum, sizi çok seviyorum" dedi. Bunun üzerine Bakan Selçuk, öğrenciyi yanına çağırıp 'çak' yaparak, "Emin misin? İşin çok zor olur" diye gülümseyerek yanıt verdi.

Öğrencilerle samimi diyalog kuran Bakan Selçuk'a başka bir öğrenci ise sürekli sistem değişikliği istemediğini söyledi. Bakan Selçuk da, "Ani sistem değişikliği artık yok. Söz, ani fren de yok, ani gaz da yok, tamam. Siz şimdi böyle liseye başladınız ya, liseyi de böyle bitireceksiniz inşallah" karşılığını verdi.

Bakan Ziya Selçuk temasları kapsamında kentte yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Kuveyt- Türk Ortaokulu'na geçti. Burada Suriyeli öğrenciler, Bakan Selçuk'u çiçeklerle karşılayıp, Türkiyem parçasını seslendirdi. Başka bir öğrenci ise 'Memleket isterim' şiirini okudu. Bakan Ziya Selçuk, beraberindeki heyetle birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile birlikte eğitim üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakanın temasları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a günün anısı olarak acı kırımızı isot hediye etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Suriyelilerin eğitim gördüğü okulu ziyaret eden bakan Ziya Selçuk

Çiçekle karşılanan bakan Selçuk

Suriyeli öğrencilere şarkı söylemesi

Sınıfları gezen bakan Selçuk

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 270 MB

==================================================

3)KARABÜK'TE GAZİLERİN YÜRÜYÜŞÜNE YOĞUN İLGİ

KARABÜK'te, Gaziler Günü nedeniyle kortej yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşlar, gazileri alkışlayarak cep telefonlarıyla görüntüledi.

Gaziler Günü nedeniyle Fevzi Fırat Caddesi'nden başlayan bando eşliğindeki yürüyüşü, çok sayıda kişi alkışlayarak izledi, cep telefonlarıyla görüntüledi. Gaziler, vatandaşları selamladı. Yürüyüş, Kent Meydanı'nda son buldu. Buradaki Atatürk Anıtı'na Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği tarafından çelenk konulduktan sonra belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Gazi torunu olan öğrenci tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiir okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şubesi adına törende konuşan Ahmet Özcan, "Tarihimizin zaferleri asla unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına, layık oldukları değer her zaman verilmelidir. Gazi, Türk toplumunun ortak değeridir ve her zaman her yerde hatırlanmalıdır" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yürüyüş

-Vatandaşların cep telefonlarıyla görüntü çekmeye çalışması

-Çelenk sunumu

-İstiklal Marşı okunması

Süre: (02.43) Boyutu: (302 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===========================================================

4)BURDUR'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI

BURDUR'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki düzenlenen Gaziler Günü programına Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ile protokol üyeleri ve vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar, "5 bin 713 şehit verdiğimiz Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türk milleti adına gazilik ve mareşallik unvanı tevcih edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazilik unvanı verilen ilk askerdir. Bugün gazilerin onur günüdür. Gazi, serden ve yardan her koşulda vatan, bayrak, ezan, namus ve Allah aşkına mermiler, şarapneller arasına bedenini sokan, ay yıldızlı bayrakta bir damla kan olabilmek isteyendir" dedi.

Bir öğrenci tarafından 'Gazi' adlı şiir okunmasının ardından protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneği temsilciliğini ziyaret etti. Burada konuşan Vali Hasan Şıldak, "Bugün anlamlı günlerimizden birini kutluyoruz. Gaziler Günü'müz bütün gazilerimize, gazilerimizin ailelerine kutlu olsun. Bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte gazilerimizin yanındayız. Gerek gazilerimiz, gerek hayatını kaybeden şehitlerimiz bizler için en kutsal değerlerimizdir. Bütün şehit ailelerimize ve gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Hepsine şükranlarımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.Daha sonra protokol üyeleri şehit aileleri ve gazilerle Göl Polis Tesislerinde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Görüntü Dökümü

--------------

Törene katılanlar

Çelenk sunma

Hasan Okyar'ın konuşması

Şiir okunması

Gaziler Derneğini ziyaret

Vali Şıldak'ın açıklaması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title