Haberler

Libya Açıklarında 11 Göçmen Kurtarıldı

Sivil toplum kuruluşu SOS Mediterranee, Libya açıklarında 11 göçmeni kurtardı.

Sivil toplum kuruluşu SOS Mediterranee, Libya açıklarında 11 göçmeni kurtardı.

SOS Mediterranee İtalya'nın sosyal medyadaki Twitter hesabından yapılan açıklamada, kuruluşun arama kurtarma gemisi Aquarius'un Libya açıklarında 11 göçmeni kurtardığı bildirildi.

Açıklamada, "Aquarius, Libya açıklarındaki uluslararası sularda zor durumdaki küçük bir botun kurtarılması işlemini tamamladı. Aşırı dolu olan bot, su almaya başlamıştı. Kimsenin can yeleği yoktu. Kurtarılan 11 kişi şimdi güvende." ifadesine yer verildi.

Kurtarma işleminden önce Libyalı yetkililere bilgi verildiği vurgulanan açıklamada, bir cevap alınamadığı ve Malta, Tunus ile İtalyan yetkililerin de bilgilendirildiği kaydedildi.

Sadece İtalyan yetkililerin "Libyalı yetkilileri bilgilendireceklerine dair" cevap verdiğinin belirtildiği açıklamada, daha sonra Libya Yardım Koordinasyon Merkezi'nin Aquarius'tan kurtarılanları devriye gemisine transfer etmesini talep ettiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "(Libya'ya) İnsanları Libya'ya geri götürmenin uluslararası hukukun ihlali olacağını çünkü o ülkenin güvenli bir yer olmadığını söyleyerek cevap verdik. Libya açıklarında, uluslararası sularda tehlikede olan diğer botları saptamaya hazır bir şekilde devriye geziyoruz." ifadesine yer verildi.

Salvini'den "İtalya'ya gelemezsiniz" paylaşımı

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini de Aquarius'un kurtardığı göçmenlere ilişkin paylaşımda bulundu.

Salvini, "Aquarius, Libya sularında, anakaradan birkaç mil açıkta bir düzine insanı kurtardı ama Trablus Sahil Güvenlik Birimiyle iş birliği yapmayı reddettiler. Şimdi de Akdeniz'de amaçsızca dolaşıyorlar. Tekrar söylüyorum, istediğiniz yere gidin ama İtalya'ya gelemezsiniz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Dünya

İtalya Libya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title