Haberler

Dha Yurt Bülteni 10

1)GAZİANTEP'TE FISTIK MÜZESİ AÇILDIGAZİANTEP'te, Antep fıstığının yetiştirilmesi süreciyle ilgili bilgilerin yer aldığı, fıstıktan elde edilen ürünlerin sergilendiği, dünyanın ilk Fıstık Müzesi'nin açılışı yapıldı.

1)GAZİANTEP'TE FISTIK MÜZESİ AÇILDI

GAZİANTEP'te, Antep fıstığının yetiştirilmesi süreciyle ilgili bilgilerin yer aldığı, fıstıktan elde edilen ürünlerin sergilendiği, dünyanın ilk Fıstık Müzesi'nin açılışı yapıldı.

Gaziantep Fıstık Park içerisindeki Fıstık Müzesi'nin açılışına; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Derya Bakbak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı. Yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz fıstıklarla fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede fıstık hakkında bilgiler de yer alıyor. Müzede ayrıcı, balmumundan yapılan hareketli heykellerle doğal fıstık toplama ortamı oluşturuldu.

Doğada daha fazla yeşil ve daha fazla ağaçlandırma yapılması için çalıştıklarını ifade eden Bakan Gül, "Bugün burada çok güzel bir açılışa tanıklık ediyoruz. AB Büyükelçisi iki gündür Gaziantepli oldu. Gaziantep, gezilip görülmesi gereken bir şehir. Türkiye'ye gelen turistleri Gaziantep'e davet ediyorum. Şimdi Gaziantep'e gelme zamanı diyoruz. Bugün burada da fıstık parkımız hemşehrilerimize sunulan güzel bir mekan. Eskiden koca koca duvarlar vardı. İçerisinde ne olduğunu bilmiyorduk. Daha fazla yeşil, daha fazla doğayla iç içe olacağımız etkinlikleri, faaliyetleri ortaya koymak bizim en büyük amaçlarımızdan birisi. O yüzden daha fazla orman, daha fazla ağaçlandırma diyoruz. Gaziantep'e Fıstık Müzemiz hayırlı olsun" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kente Fıstık Müzesi'ni kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de Gaziantep'te bulunmaktan mutlu olduğunu kaydederek, kent kültürünün örnek niteliğinde olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri Fıstık Müze'sinin açılışı gerçekleştirerek müzeyi gezdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Fıstık Müzesi

Açılışa katılanlar

Abdulhamit Gül'ün konuşması

Açılışın yapılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 359 MB

=================================================

2)TİYATRO VE SESLENDİRME SANATÇISI OYTUN ŞANAL, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

DALLAS dizisinin baş karakteri J.R Ewing'i seslendirmesiyle tanınan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı 81 yaşındaki Oytun Şanal, 35 yıldır yaşamını sürdürdüğü çok sevdiği Çandarlı'da son yolculuğuna uğurlandı. Tiyatro sanatçısı arkadaşlarının son yolculuğunda yalnız bırakmadığı Oytun Şanal'ın cenazesi, iki yıl önce hayatını kaybeden kızıyla aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden olan ve Dallas dizininin baş karakteri J.R.'yi seslendiren 81 yaşındaki Oytun Şanal, 2 yıldır kanser tedavisi görüyordu. Eylül ayı başında durumu ağırlaşan sanatçı İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'ndeki yazlığından İstanbul Moda'daki evine getirildi. Şanal'ın kalbi 17 Eylül Pazartesi günü durunca acil olarak hastaneye kaldırıldı ve kalbi tekrar çalıştırıldı. Şanal, Kadıköy'de tedavi gördüğü özel hastanede dün yaşamını yitirdi.

KIZININ YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Oytun Şanal'ın cenazesi 35 yıldır hayatını sürdürdüğü ve çok sevdiği Çandarlı'ya getirildi. İki yıl önce hayatını kaybeden kızı Elif Şanal'ın da Çandarlı'da toprağa verildiği için burada gömülmeyi istediği öğrenildi. Oytun Şanal'ın cenazesi, Çandarlı Rahmi Tokat Camii'ne getirildi. Burada taziyeleri Oytun Şanal gibi dublaj sanatçısı olan ve 'Dallas' dizisindeki Suel Ellen'ı seslendiren eşi Elçin Şanal ile oğlu Cenk Şanal cami avlusunda kabul eti. Acılı aileyi arkadaşlarının yanı sıra uzun yıllar aynı tiyatro sahnelerini paylaştıkları Nurtekin Odabaşı, eşi Oya Odabaşı da yalnız bırakmadı. Oldukça üzgün olan Nurtekin Odabaşı, "Aynı gün iki tiyatrocu dostumu kaybettim. Ferdi Merter ve Oytun Şanal'ın acısını yaşıyorum. Ben Oytun'la aynı sahneleri çok paylaştım. Tiyatro dünyasının başı sağ olsun" dedi. Oya Odabaşı ise "Çok sevdiğimiz bir dostumuz tiyatrocu arkadaşımızı kaybettik. Artık bu jenerasyonunun son isimleriyiz. Tek tek gidiyorlar" dedi. Tiyatrocu İlker Bafralı da, "Çocuk tiyatrosunda birlikteydik. Büyük bir değer büyük biri sanatçıydı. Üzüntümüz çok büyük" dedi. Nurtekin Odabaşı rahatsızlığına rağmen bir süre yakın arkadaşı Oytun Şanal'ın tabutunun başında da durdu. Oytun Şanal'ın cenazesi, öğle namazından sonra iki yıl önce hayatını kaybeden kızıyla aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Cenazeye katılan tiyatrocularla röportaj.

Cenaze namazından görüntü.

Tabutun taşınmasından görüntü.

Katılanlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=========================================================

Engelli oğlunu sokak ortasında döven baba gözaltında (ek)

3)'ADAM MI ÖLDÜRDÜM'

Ordu'da tekerlekli sandalyeye bağımlı engelli oğlu Yusuf Ç.'yi (33) sokak ortasında terlikle döven Ali Ç. (65), Altınordu Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilişi sırasında gazetecilerin 'Oğlunuzu neden dövdünüz?' sorusu üzerine Ali Ç., "Adam mı öldürdüm, ne dövmesi ne vurması ya, kim diyor onu" dedi.

Görüntü Dökükmü

--------------------------------

Babanın adliyeye sevk edilmesi

Haber-Kamera: Nedim KOVAN ORDU-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title