Haberler

İdlib'de Rejim Protesto Edildi

SURİYE'nin İdlib kentinde binlerce kişi Cuma namazının ardından rejim güçlerinin saldırılarını, düzenlenen eylemde protesto etti. Protesto gösterilerinin yapıldığı bazı noktalarda rejim karşıtları ile eyleme bayraklarıyla katılmak isteyen HTŞ'liler arasında arbede yaşandı.

Suriye rejiminin, Rusya'nın desteği ile havadan ve karadan ateş altına almasıyla dünyanın gündemine gelen İdlib'de tansiyon, pazartesi günü Türkiye ve Rusya'nın imzaladığı mutabakat ile düşmeye başladı. Hava saldırılarının son bulduğu, karadan saldırıların ise azaldığı İdlib'de binlerce kişi, Cuma namazının ardından rejimi protesto etmek ve özgürlük taleplerini yinelemek için meydanları doldurdu.

Günlük yaşamın normale dönmeye başladığı İdlib kent merkezinde, aralarında kadınların da olduğu binlerce kişi Cuma namazının ardından Mihrap Meydanı'nda bir araya geldi. Daha önce alınan karar gereği sadece Özgür Suriye Ordusu bayrağı taşıyan kalabalık, Esad aleyhine sloganlar attı. Özgürlük ve demokrasi taleplerini dile getiren kalabalık, sık sık Türkiye'ye minnettar olduklarını ifade eden tezahüratlar yaptı. Rejim karşıtı şarkıların seslendirildiği eyleme bir grup HTŞ üyesi ise ellerinde örgütü simgeleyen flamalar ile katılmak istedi. Alanda bulunanlar, ÖSO bayrağı dışında hiçbir flamanın açılmaması yönünde karar aldıklarını ilettiği HTŞ üyeleri ile tartışmaya başladı. Kısa süreli arbedenin yaşandığı gerginlik, HTŞ üyelerinin alandan ayrılması ile son buldu.

Yaklaşık 2 saat meydanda rejimi protesto edip, barış ve huzurun ülkeye hakim olmasını dileyen İdlibliler, daha sonra havaya barış güvercinleri uçurup, evlerinin yolunu tuttu.

CİSR EL-ŞUĞUR'DA GÖSTERİLERE HTŞ MÜDAHALE ETTİ

İdlib'in yanı sıra Suriye genelinde rejim karşıtlarının kontrolünde bulunan birçok noktada Cuma namazının ardından binlerce kişi meydanlarda düzenlenen protesto gösterilerine katıldı. Rejimin protesto edildiği adreslerden birisi olan İdlib'in Cisr El-Şuğur ilçesinde ise meydanda eylem yapan kalabalığa HTŞ üyeleri tarafından müdahale edildi. HTŞ üyeleri alanda bulunanların ellerindeki Özgür Suriye Ordusu bayraklarının kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine çıkan gerginlikte HTŞ'lilerin müdahale ettiği kalabalık, alandan ayrılmak zorunda kaldı.

EL BAB'A GÖSTERİLER SIRASINDA HAVANLI SALDIRI

TSK'nın Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan El Bab kentinde binlerce kişinin protesto gösterisi düzenlediği sırada, rejim birliklerinin bulunduğu alandan 2 havan mermisi atıldı. Havan mermilerinden birisi kentte Hal Pazarı'nın bulunduğu caddeye düşerek patlarken, ikincisi ise hububatların depolandığı siloların bulunduğu bölgeye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, muhalifler de havanlı saldırıyı düzenleyen rejim birliklerinin bulunduğu alana roketatarlarla misilleme atışı yaptı. Bu gelişmelerin ardından El Bab'ın güneyindeki Tadef bölgesinde rejim birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu güçleri arasında bir süre karşılıklı havan ve roket atışı oldu.

REJİMDEN İDLİB'İN DOĞUSUNA TOPÇU ATEŞİ

Rusya'da varılan mutabakatın ardından saldırıların azaldığı İdlib'in doğusundaki Huveyn köyü ise sabah saatlerinde rejim birlikleri tarafından topçu ateşiyle vuruldu. Rejimin saldırısının ardından topçu ateşiyle hedef alınan köydeki bazı evler hasar gördü.

- Suriye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye İdlib Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title