Haberler

Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Tunceli Valiliği tarafından 5-6 Ekim'de Tunceli'de düzenlenecek Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası hazırlıkları aralıksız sürüyor.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Tunceli Valiliği tarafından 5-6 Ekim'de Tunceli'de düzenlenecek Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası hazırlıkları aralıksız sürüyor.

Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak ve 2 gün sürecek şampiyona öncesi, atlamaların yapılacağı alanlar incelendi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'nin mayıs ayında Türkiye Rafting Şampiyonası'na başarıyla ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Kentte 4 ay gibi kısa bir sürede vatandaşlar tarafından hayal edilen projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Sonel, "Tunceli'de güvenlik güçlerimizin sağladığı huzur ortamıyla beraber biz de şehrimizi geleceğe hazırlamak için çalışmalar başlattık. Yaptığımız her proje vatandaşlarımız tarafından takdir görüyor ve bu projeler kentin önümüzdeki yıllarına damga vuracak." değerlendirmesinde bulundu.

Tunceli'nin su sporları, hava sporları ve doğa sporlarında marka şehir olabilecek potansiyelinin olduğunu belirten Sonel, şunları söyledi:

"Tunceli'nin doğası ve akarsuları her göreni büyüleyecek kadar güzel. Biz doğanın ve akarsuların doğallığına dokunmadan, onlarla uyumlu parklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alanlar, kafeler, restoranlar, plajlar, iskeleler, piknik alanları, çocuk parkları gibi pek çok projeyi kent merkezinde hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk ve yeni projelerimiz de sırada bekliyor. Biz bu kenti geleceğe hazırlarken bir yanda da su sporları, doğa sporları ve hava sporları branşlarında da markalaştırmak için çalışıyoruz. Mayıs ayında Türkiye Rafting Şampiyonası'nı başarıyla yaptık, şimdi de Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na hazırız."

Şampiyona hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini belirten Sonel, organizasyonun sorunsuz tamamlanması için tüm çalışmaların titizlikle gözden geçirildiğini vurguladı.

"Tunceli uçacak"

Tunceli Valiliği ve Belediyesi olarak sadece şampiyona yapmadıklarını anlatan Sonel, gençleri bu branşlara yönlendirilmek için destek verdiklerini belirtti.

Şampiyonada sporcuların yapacağı akrobasi gösterilerinin yanı sıra küçük sürprizlerin de olacağını ifade eden Sonel, "Şampiyonamız süresinde vatandaşlarımızı da sporcularımızla beraber uçurarak kenti havadan izleme fırsatı sunacağız." yorumunu yaptı.

Hava sporlarına meraklı herkesi şampiyonayı izlemek için Tunceli'ye davet eden Sonel, "Tunceli artık huzur şehri. Doğası ve akarsularıyla zaten güzel olan bu kente herkesi bekliyoruz. Kısaca gelin, görün ve kentin merkezinde büyük bir huzurla, doğayla iç içe bir şampiyonanın tadını çıkarın diyoruz. Buraya gelecek herkes, kentin ne terörle ne de başka olumsuzlukla anılmayı hak etmeyecek kadar güzel bir yer olduğunu yaşayarak görecek." diye konuştu.

Sonel, Tunceli'nin huzur kenti ve modern bir şehre dönüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere pek çok bakanın önemli destekler sunduğunu anımsatarak, Tunceli halkı adına şükranlarını sundu.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title