Haberler

İdlib'de Rejim Protesto Edildi

Suriye'nin İdlib kentinde binlerce kişi Cuma namazının ardından rejim güçlerinin saldırılarını, düzenlenen eylemde protesto etti. Protesto gösterilerinin yapıldığı bazı noktalarda rejim karşıtları ile eyleme bayraklarıyla katılmak isteyen HTŞ'liler arasında arbede yaşandı.

Suriye rejiminin, Rusya'nın desteği ile havadan ve karadan ateş altına almasıyla dünyanın gündemine gelen İdlib'de tansiyon, pazartesi günü Türkiye ve Rusya'nın imzaladığı mutabakat ile düşmeye başladı. Hava saldırılarının son bulduğu, karadan saldırıların ise azaldığı İdlib'de binlerce kişi, Cuma namazının ardından rejimi protesto etmek ve özgürlük taleplerini yinelemek için meydanları doldurdu.

Günlük yaşamın normale dönmeye başladığı İdlib kent merkezinde, aralarında kadınların da olduğu binlerce kişi Cuma namazının ardından Mihrap Meydanı'nda bir araya geldi. Daha önce alınan karar gereği sadece Özgür Suriye Ordusu bayrağı taşıyan kalabalık, Esad aleyhine sloganlar attı. Özgürlük ve demokrasi taleplerini dile getiren kalabalık, sık sık Türkiye'ye minnettar olduklarını ifade eden tezahüratlar yaptı. Rejim karşıtı şarkıların seslendirildiği eyleme bir grup HTŞ üyesi ise ellerinde örgütü simgeleyen flamalar ile katılmak istedi. Alanda bulunanlar, ÖSO bayrağı dışında hiçbir flamanın açılmaması yönünde karar aldıklarını ilettiği HTŞ üyeleri ile tartışmaya başladı. Kısa süreli arbedenin yaşandığı gerginlik, HTŞ üyelerinin alandan ayrılması ile son buldu.

Yaklaşık iki saat meydanda rejimi protesto edip, barış ve huzurun ülkeye hakim olmasını dileyen İdlibliler, daha sonra havaya barış güvercinleri uçurup, evlerinin yolunu tuttu.

Gösterilere HTŞ müdahale etti

İdlib'in yanı sıra Suriye genelinde rejim karşıtlarının kontrolünde bulunan birçok noktada Cuma namazının ardından binlerce kişi meydanlarda düzenlenen protesto gösterilerine katıldı. Rejimin protesto edildiği adreslerden birisi olan İdlib'in Cisr El-Şuğur ilçesinde ise meydanda eylem yapan kalabalığa HTŞ üyeleri tarafından müdahale edildi. HTŞ üyeleri alanda bulunanların ellerindeki Özgür Suriye Ordusu bayraklarının kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine çıkan gerginlikte HTŞ'lilerin müdahale ettiği kalabalık, alandan ayrılmak zorunda kaldı

El Bab'a gösteriler sırasında havanlı saldırı

TSK'nın Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan El Bab kentinde binlerce kişinin protesto gösterisi düzenlediği sırada, rejim birliklerinin bulunduğu alandan 2 havan mermisi atıldı. Havan mermilerinden birisi kentte Hal Pazarı'nın bulunduğu caddeye düşerek patlarken, ikincisi ise hububatların depolandığı siloların bulunduğu bölgeye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, muhalifler de havanlı saldırıyı düzenleyen rejim birliklerinin bulunduğu alana roketatarlarla misilleme atışı yaptı. Bu gelişmelerin ardından El Bab'ın güneyindeki Tadef bölgesinde rejim birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu güçleri arasında bir süre karşılıklı havan ve roket atışı oldu.

Rejimden İdlib'in doğusuna topçu ateşi

Rusya'da varılan mutabakatın ardından saldırıların azaldığı İdlib'in doğusundaki Huveyn köyü ise sabah saatlerinde rejim birlikleri tarafından topçu ateşiyle vuruldu. Rejimin saldırısının ardından topçu ateşiyle hedef alınan köydeki bazı evler hasar gördü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kol kola şarkı söyleyen grup

- Davul çalıp slogan atan kalabalık

- Davul eşliğinde dans eden adam

- Güvercinlerin serbest bırakılması

- HTŞ bayrağıyla gelen birkaç kişiyi protestocuların uzaklaştırması ve yaşanan gerginlikler

- Dev ÖSO bayrağı açan grup

- Kucağında yüzü ÖSO logosuyla boyanmış bebek ve oyuncak füze taşıyan -adam

Kadın göstericiler

- Slogan atıp marşlar okuyan potestocu kalabalıktan genel ve detay görüntüler

- Gökyüzünde uçan balonlar

- Üzerinde Japonca ve Arapça yazılı dövizler taşıyan karateci çocuklar

GÖRÜNTÜLER YURT HABER SIRASINA GEÇİLDİ - Kırmızıtaş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Suriye İdlib Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title