Haberler

Ayvalık'ta Kobi'lere Yurt Dışı İş Gezisi Müjdesi

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, işletmelerin uluslararası işbirliğini temin etmeleri veya arttırmalarını sağlamak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, işletmelerin yurt dışı iş gezisi...

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, işletmelerin uluslararası işbirliğini temin etmeleri veya arttırmalarını sağlamak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, işletmelerin yurt dışı iş gezisi programlarına katılımlarına destek verileceğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Çakırca, Ayvalık'ta KOBİ'lerin bu destekten yararlanabilmesi için KOSGEB veri tabanına kayıtlı en az 10 işletmenin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Çakırca, şunları kaydetti:

"Gidilecek ülkedeki firmalar ile ortak bir platformda yeri ve zamanı organize edilmiş birebir görüşmeler ayarlanması ve bununla birlikte meslek kuruluşları ile toplantı sanayi bölgesi, fabrika, teknopark gezileri, finans grupları gibi görüşmeler veya yurt dışı fuar ziyaretlerinden en az birini organize etmeleri ve sonrasında 'işletme gelirlerini destek programı uygulama esasları' ekinde yer alan formları doldurarak KOSGEB'e başvurmaları gerekmektedir. KOSGEB icra kurulunca alınan karar çerçevesinde 24.09.2018 tarihli itibariyle KOSGEB yurt dışı iş gezisi desteğinden yararlanmak isteyen işletmelerin başvurularını Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yapmaları ve mevzuata uygunluk değerlendirmesi yapıldıktan sonra uygun bulunan başvurular KOSGEB'e iletilecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ayvalık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title