Haberler

İzmir'de Tarihi Eser Operasyonu

İzmir'de düzenlenen tarihi eser operasyonunda 561 tarihi eser ele geçirildi.

İzmir'de düzenlenen tarihi eser operasyonunda 561 tarihi eser ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Kültür Varlıklarını Koruma Büro Amirliği ekipleri, H.B'nin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Şüphelinin Gaziemir ilçesindeki bir alışveriş merkezinde tarihi eserleri satmak için buluşacağını tespit eden polis, operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanın H.B'nin çantasında yapılan aramada, Roma ve Doğu Roma dönemleri ile Helenistik ve İslami döneme ait farklı ebatlarda 517 sikke, 25 taş ve metal obje, 15 gümüş ve bronz yüzük, iki ok ucu ve birer çan ile tıbbı alet bulundu, şüpheli gözaltına alındı.

Çöpte bulmuş

Sorgulanmak üzere emniyete götürülen zanlının ifadesinde, tarihi eserleri Buca ilçesindeki bir çöp konteynerinda bulduğunu ve antika olduğunu düşünerek antikacılara göstermek amacıyla çantasında taşıdığını söylediği öğrenildi.

Hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapılan H.B, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Ele geçirilen tarihi eserler, müze yetkililerine teslim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title