Haberler

Batman Teröre Lanet İçin Yürüdü

Batman teröre lanet için yürüdü

BATMAN - Batman'ın Gercüş İlçesi kırsalında operasyona giden güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında Pkk'lı teröristler tarafından önceden yola tuzaklanarak patlatılan El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 8 şehit için Batman'da yürüyüş düzenlendi.

Batman Düşünce ve İnanç Platformunu üye dernekler tarafından 'Terörü Telin, Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Batman Park AVM önünde toplanan binlerce Batmanlı, Atatürk Parkına kadar yürüyüş yaparak terörü lanetledi. Yürüyüş sonrası Atatürk Parkı'nda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında Düşünce ve İnanç Platformu dönem sözcüsü ve Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin tarafından terörü telin eden basın açıklaması yapıldı. Ergin basın açıklamasında şunları söyledi, "Dün 8 Şehit Verdik; 8 Can; 8 Evlat; 8 Ana; 8 Kardeş; 8 Baba; Kim ne derse desin, Dün, 8 yarım kalmış hikayeye, 8 Yiğit Verdik. Barıştan yana olmadığını çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taşeron örgüt Pkk, bölgemizin ve ülkemizin istikrarını bozmaya devam etmektedir. Yıllardır bölge halkına uzun yıllar unutamayacakları eziyetler çektirmiş, özellikle hendek (çukur) eylemleriyle birlikte evlerini barklarını başlarına yıkmış, pek çok il ve ilçemizi yaşanmaz hale getirmiştir.

'Hainler 8 askerimizi şehit etti'

Hendek siyasetiyle itibar kaybeden PKK terör örgütü, Güvenlik kuvvetlerimize yönelik eylemlerine ne yazık ki devam ediyor. Son olarak dün Mardin İli Dargeçit ilçesi Altınoluk köyü kırsalında yürütülen operasyonlar sırasında zırhlı askeri aracımızın geçişi sırasında El Yapımı Patlayıcı saldırısı sonucu hainler 8 askerimizi şehit etmişlerdir. Din, insan, vatan, hukuk ve hiçbir değer tanımayan terörün kanlı eli elbet kırılacaktır. Yurdumuza korku salmaya çalışanlar elbet en kısa zamanda cezalarını bulacaklardır. Ülkemiz, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyük; milletimiz, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir.

'Asla amaçlarına ulaşamayacaklar'

Masum insanların canına kast edecek kadar alçalan terör örgütleri; kimi zaman beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürerek patlatmakta; kimi zaman bir bombanın pimini çektirerek katliam yapmaktadırlar. Yüzlerce masumun canına kıyan terör örgütleri ve onları kullanan güçler, ne yaparsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.

'PKK birçok yatırımın önünü kesmektedir'

PKK terör örgütü, bölgemize yapılan yatırımları baltalamaya devam etmektedir. Bölgemize yapılan baraj, yol, okul, hastane gibi birçok yatırımın önünü kesmeye çalışan taşeron örgüt, dün yol güvenliği sağlamakla görevli gencecik askerlerimizi şehit ederek korku ve endişe yaymaya çalışmaktadır. Ancak küresel şeytanlar ve yerli işbirlikçileri bilmelidir ki, her terör eyleminden sonra bu ülkenin fedakar ve feraset sahibi vatandaşları daha çok kenetlenecek, birlik ve beraberliğini biraz daha pekiştirecektir. Türkiye mazlumlara el uzatarak, zalimlere isyan ederek yeni bir adil dünya düzeni için çaba sarf etmektedir. Dünyanın görmediği, görmezden geldiği Suriye'de ve diğer mazlum ülkelerde insanlığın onurunu kurtarmaya çalışırken, bütün maddi ve manevi imkanlarını ortaya koyarken, Türkiye'ye ders vermeye çalışan küresel sömürü odakları içerideki taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir.

'81 Milyon vatansever hain senaryonun farkında'

Bizler Türküyle, Kürdüyle 81 milyon vatansever olarak bu hain senaryonun farkındayız. Biliyoruz ki, Türkiye'nin istikrarına yönelik hesaplar aslında İslam alemini köleleştirmeye yöneliktir. 15 Temmuz darbesini mahküm eden halkımız, her türlü terör ve fitne girişimlerini de başarısız kılmaya muktedirdir. Küresel sömürgeci güçlerin taşeronu terör örgütleri 15 Temmuz gecesi, millet iradesini teslim almak istemiştir. Ancak topyekün Türkiye halkı bu alçak saldırıları kahramanca bertaraf etmiş, iradesine sahip çıkmıştır. Bugünlerde de aynı küresel güçler Ekonomik savaşı başlatmışlardır. İnsanlık düşmanı küresel şeytanlar ve yerli işbirlikçileri bilmelidir ki, her türlü yaptırıma, darbeye ve terör olaylarına halkımızın birlik ve beraberliği sayesinde en güzel cevap verilecektir. Biz çok iyi biliyoruz ki; Zafer inananların olacaktır.

'Bizler Kudüs Fatihi Selahattin Eyyübi'nin torunlarıyız'

Bizler bu topraklarda doğup büyüdük. Ruhumuz ve bedenimiz bu toprakların suyu, havası ve kültürüyle olgunlaşmıştır. İslam'ın mayasıyla yoğrulmuş olan bu millet, Allah'ın izniyle binlerce yıl bu topraklarda kardeşçe yaşadığı gibi bundan sonra da yaşayacaktır. Bizleri birbirimize düşürmeye çalışanlar şunu bilsinler ki, acıyla yoğrulmuş bu vatanın insanlarının birliğini ve kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizleri birbirimize daha fazla kenetleyecektir. Bizler Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi ve İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. Haçlı zihniyetini taşıyan Batılı güçlerin 21. yüzyılda masada oluşturduğu bölgemizle ilgili projelerini beraber bozacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır.

'Hiçbir sorun şiddetle çözülemez'

Kanlı terör eylemleri ve eylem için seçilen hedefler, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Şiddetten ancak şiddet doğar ve hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten çözüm veya gelecek bekleyenlerin İslami veya insani değerlerle hiçbir bağlantısı olamaz. Çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler. Buradan tüm gençlerimize, tüm annelerimize, tüm babalarımıza sesleniyoruz. Bitme noktasında olan, bu eli kanlı örgütün son gayesi genç dimağları zehirleyerek örgüte adam kazandırmaktır. Buradan gençlerimize tekrar sesleniyoruz!

'Alçakların oyununa gelmeyin'

Bu vatan hepimizin, bu bölge hepimizin, bu şehir hepimizin her şeyden önce bu kardeşlik hepimizindir. Sakın alçakların oyunlarına gelmeyin. Sizleri aydınlık gelecekler bekliyor. Batman Düşünce ve İnanç Platformu olarak, ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını bir kez daha haykırıyoruz. Bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyor; terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Batman PKK Genel Haberler

title